POLiTICOTeRÀPIA, Xavier Espot

Sensible i observador

Xavier Espot s’ha definit com una persona ordenada, exigent i constant. No ha tingut dubtes a l’hora de triar els adjectius.

Xavier EspotFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els psicòlegs ens fixem en el que anomenem mostres de conducta i realment era el candidat que tenia la taula més endreçada de tots, en perfecta simetria, proporció i equilibri estètic.

El seu somni consisteix a deixar el país millor del que l’ha trobat. Sempre dic que hem de somiar fort, somiar alt i, en despertar, cal transformar aquest somni en un objectiu i dissenyar un pla d’acció per assolir aquest objectiu.

En Xavier dibuixa un somriure a la seva cara quan recorda la seva mare, però de seguida s’albira la tristesa als seus ulls en recordar-la. Perdre un ésser estimat et marca la vida i si has estat testimoni del patiment d’aquest ésser estimat, pots desenvolupar una lògica i comprensible por a la malaltia i al patiment, com li ha passat al senyor Espot.

A l’hora de parlar-me del seu assoliment més gran Xavier Espot em confessa que li costa estar satisfet. És defineix com una persona molt exigent i sempre pensa que podria haver fet més. L’exigència ens ajuda a fer millor la nostra feina i ens focalitza, però també ens complica una mica el dia a dia, especialment quan hem de treballar amb un equip que potser no és tan exigent com nosaltres.

En Xavier no tolera la mentida, el ser enganyat, la manca de rigor a la veritat i s’angoixa quan percep que no està a l’altura de les expectatives, especialment de les seves, que són les més exigents.

En el moment d’analitzar el passat el nostre candidat em diu que canviaria ben poca cosa i que en general està molt satisfet del que ha viscut, ja que l’ha fet ser com és. “Espera”, em diu, “potser sí que faria una cosa, ser menys reservat amb els meus sentiments”. Certament no podem anar escampant a tort i dret el que sentim i el que pensem, però de la mateixa manera, és important que algunes persones tinguin clar el que sentim per elles.

El Xavier no podria viure sense els seus amics ni sense la seva família. Per una altra banda, s’enfada molt amb la manca de rigor i de treball i és que el seu nivell d’exigència potser no està a l’abast de tothom, això sí, quan es tracta d’estar al serveis d’un país un no pot exigir-se menys que el màxim.

La darrera mentida que va dir el nostre candidat, segons ell mateix, va ser aquell mateix matí, i pel que fa a les seves manies hi ha una que ha volgut compartir: quan té la porta oberta del despatx sempre la deixa al mateix punt, amb el mateix angle, en la mateixa posició.

És una mania ben certa, ja que una de les seves companyes de partit que estava durant l’entrevista ho confirma entre somriures i complicitat.

ACTITUD

Observador El senyor Espot ha estat molt atent a tot el que feia jo i les persones que tenia a prop. Cada moviment, cada frase, cada gest era observat i analitzat per part del nostre candidat. L’entrevista ha estat monitorada al detall, però sense perdre un ambient distès i relaxat.

DADA CURIOSA En Xavier Espot és una persona sensible i intel·ligent que durant tota l’entrevista ha estat meditant molt les seves respostes, com en una mena de lluita interna entre la seva part més racional i la seva part més emocional.

tracking