Seguretat

Consells per evitar robatoris a casa

El cos de seguretat alerta dels riscos de deixar sola la llar durant les vacances

Cartell de la policiaPolicia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policiaha publicatavui una sèrie de consells de seguretat destinats a la ciutadania perevitar robatoris als domicilis de cara a la Setmana Santa. El cos de seguretat alerta dels riscos de deixar sola la llar durant les vacances, els lladres poden aprofitar l'absència de moviment per entrar a furtar als domicilis.

  1. Tanca bé amb clau i, si en tens, deixa l'alarma connectada.
  2. Tanca bé la resta de portes i finestres.
  3. No facisdifusió a les xarxes socials de la teva intenció de marxar, ni tampoc de ladurada de les teves vacances.
  4. No abaixis del tot les persianes.
  5. Deixa roba estesa si no marxes gaires dies.
  6. Mai no amaguis les claus sota la catifa de l'entrada ni a la bústia, en testos o a les caixes de comptadors, ja que poden ser localitzades amb relativa facilitat pels lladres.
  7. No deixis joies o peces de valor a la vista i, per norma general, no guardisdiners, joies ni objectes valuosos en el domicili. No deixisobjectes de valor en terrasses sense tancament.
  8. Demana a un familiar, amic o veí que et vagi buidant la bústia.
  9. No desconnectistotalment l'electricitat perquè el timbre de la porta desconnectat és un indici d'absència.
  10. En absències llargues, demana a algú de confiança que comprovi l'estat del teudomicili, encengui de tant en tant una llum, connecti la ràdio o el televisor. Deixa-liun número de telèfon perquè etpuguilocalitzar.
  11. Si quan tornes,veus que has estat objecte d’un furt amb força, intenta mantenir la calma, no tocar res ni alterar l’escenari i avisa immediatament la policia.

D'altra banda, la policia recorda que hi ha algunes bandes organitzades que marquen els pisos per saber si es marxa uns dies. Utilitzen fils de silicona o bé fragments de plàstic que col·loquen a la porta. Si es nota la seva presència, la policia demana trucar al 110 o 872000 com més aviat millor.

tracking