mercat immobiliari

L'habitatge a Ordino i a Canillo es dispara més d'un 10% en un any

El preu mitjà del metre quadrat dels pisos es va situar en els 4.600 euros

Un bloc de pisos en construcció.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els preus dels habitatges al Principat continuen incrementant-se. Així ho evidencia l’informe del mercat immobiliari 2022-2023, elaborat per Engel & Völkers, publicat ahir. En termes generals, el preu mitjà de l’habitatge a Andorra es va incrementar en un 9,5% en el darrer any, situant el preu mitjà del metre quadrat en els 4.600 euros, quan el 2021 se situava en els 4.200 euros.

En aquest sentit, cal destacar que el preu no s’ha incrementat de forma igualitària a tot el territori. Així, la capital i Escaldes han mantingut els seus preus el 2021, sent la parròquia escaldenca la més cara de tot el país, amb un preu mitjà del metre quadrat que se situa en els 5.500 euros –dos-cents euros més que a la capital–. Per contra, la resta de parròquies sí que han incrementat els preus, sent Ordino i Canillo les dues que més ho han fet, amb pujades que es van situar per sobre del 10%. En el cas d’Ordino, el preu del metre quadrat es va incrementar un 11,9%, situant-se en els 4.700 euros, mentre que a Canillo el preu ha pujat un 10,8% respecte al 2021, deixant el metre quadrat en els 4.100 euros. Encamp és el tercer territori on més puja (4,7%), seguit de la Massana (2,3%) i de Sant Julià de Lòria (1,7%), que es manté com la parròquia on més baix està el metre quadrat, amb un preu mitjà de 3.000 euros.

La immobiliària concreta que les zones residencials de Sa Calma i Can Diumenge, a Escaldes, són les que concentren la demanda de cases més grans, de fins a 500 metres quadrats, i que el 20% de les adquisicions de la parròquia estan realitzades per nacionals, mentre que el 40% són segones residències i el 40% restant, destinades a la inversió. També s’exposa que la parròquia massanenca està sent una de les zones amb més nombre de vendes per part d’estrangers, amb un perfil comprador compost sobretot per famílies espanyoles, franceses, alemanyes i britàniques.

tracking