Armengol afirma que "s'ha deixat podrir" Casa Rossell

El cap de llista del PS critica que "només s'ha fet alguna intervenció cosmètica"

Jean Michel Armengol i Pere Mas avui a Casa RossellPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jean Michel Armengol ha criticat avui la conservació del patrimoni públic que s'ha fet i l'estat en què es troba Casa Rossell que segons ha manifestat "s'ha deixat podrir". El cap de la llista territorial del PS i X'Ordino ha assegurat que des del 1993 que el Govern va rebre en herència tot aquest patrimoni "només s'ha fet alguna intervenció cosmètica" i que el terreny del Prat de la Farga, que forma part d'aquest llegat "per a uns privats ho han fet en menys de dos anys".

Armengol ha afegit que a la casa "no s'hi pot entrar pel perill que representa l'estat de degradació en què es troba" i que per a l'hotel Casamanya "gràcies a déu han trobat solució", ha declarat irònicament, segons recull el PS en un comunicat. Per al candidat ordinenc això evidencia que "el d'ara és un govern que cuida el que vol i els seus interessos".

L'arxiu a la Massana

La coalició ha declarat aquest matí que vol construir l'Arxiu Nacional alaMassana, ja que consideren que l'Hotel Rosaleda no és una bona ubicació a causa de la seva proximitat riu i té risc d'inundació. El candidatMichelMolinéha declarat que Encamp és una zona inundable i "no podem deixar tota la informació relativa a la història del nostre país tan a prop del riu". Des del PSSDP+ proposen fer-ho a la Massana, ja que segons ells ésuna zona allunyada del riu i "es podria fer un edifici completament nou, adaptat a les condicions de conservació que necessita la documentació dipositada a l'arxiu", ha explicatMoliné.

Professionals sanitari

D'altra banda, David Pérez el cap de llista de la territorial d'Escaldes-Engordany, ha declarat que el seu partit contractarà els professionals sanitaris necessaris. "Primer cal anar a l'important, que és tenir professionals.Avui diatenim un dèficitrellevanten professionals de la sanitat, manquen professionals de diverses especialitats i professionals qualificats", ha manifestat Pérez. Tanmateix, el candidat ha valorat que el de Demòcrates és el model de "fer totxo i només totxo", i que Escaldes ha estat una de les oblidades del Govern deDA. D'aquesta manera, s'ha queixat que en els12anys de governs deDAno s'ha invertit en laparròquia.

L'ús del català

La candidatura encampadana ha assegurat que vetllarà per l'ús de la llengua oficial "en tots els àmbits", garantint la presència del català en esdeveniments esportius, culturals i lúdics, entre d'altres. La número 2 de la llista territorial, Susagna Venable, ha exposat que s'està fent un "abús d'anglicismes" i proposa "recuperar el català" per a les campanyes de promoció turística. Tanmateix, la candidata ha informat que cal "adoptar mesures i promoure que la gent que vulgui venir a treballar al país vulgui estudiar i es vulgui expressar en català".

Gestió forestal

La tercera suplent de la llista territorial de Sant Julià de Lòria, Francina Anglada, ha explicat avui davant dels mitjans que el seu partit vol crear un marc favorable per a la gestió forestal "estan plens de brutícia, d'arbres caiguts i branques, s'ha de tenir molta curaencas d'incendi o d'aiguat", ha declarat Anglada. La suplent ha emfatitzat en la necessitat de mantenir els rius, els torrents i els boscos nets per evitar catàstrofes naturals.

tracking