Judici BPA

Sense pena ni glòria

L’exsecretària del consell d’administració de BPA acaba la seva declaració davant del Tribunal de Corts al judici del ‘cas Gao Ping’.

El judici s'està fent a la seu de la Justícia.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La declaració de Rosa Castellón al Tribunal de Corts a la vista pel cas Gao Ping es va acabar ahir sense pena ni glòria, i amb l’excap de l’assessoria jurídica i exsecretària del consell d’administració de Banca Privada d’Andorra (BPA) demanant disculpes al Ministeri Fiscal per respondre amb un “no ho recordo” a moltes de les preguntes que li ha fet Alfons Alberca, durant les dues jornades en què ha estat responent a la sala magna de la seu de la Justícia. “Tant de bo ho recordés tot, li dic tot el que recordo, sé que soc aquí per dir la veritat i aquesta és la meva obligació”, va assenyalar l’extreballadora de BPA gairebé al final de respondre a les preguntes del ministeri públic.

La Fiscalia va insistir bona part del matí a qüestionar Castellón –a qui se li va recordar que es trobava a la sala com a testimoni i no pas com a inculpada, aclariment al qual va respondre amb “no li desitjo a ningú que passi pel que estic passant”– sobre l’informe que el despatx d’advocats Molins & Silva va elaborar el 2012, sobre quins són els riscos juridicopenals a què estan sotmesos els òrgans de Govern de BPA i en particular els riscos juridicopenals als quals es pot veure sotmès Joan Pau Miquel en la seva qualitat de conseller delegat del banc. De la gran quantitat de preguntes que li va fer la Fiscalia respecte a l’informe, tan sols va quedar clar que Castellón, qui va assegurar que mai l’ha llegit, el tenia al seu ordinador i que va ser des d’aquesta màquina que la Batllia el va aconseguir per poder incorporar-lo al sumari.

També se li va tornar a preguntar, sense èxit, sobre l’informe amb què l’exgestor del banc Sergi Fernández va respondre a BPA per la seva imputació a Espanya en el cas Emperador.

Un cop va acabar d’interrogar el fiscal va ser el torn dels advocats del Govern, BPA i les defenses de preguntar. La gran majoria no en va fer cap. La lletrada del banc intervingut sí que li va demanar sobre blanqueig i Pallardó i el consell d’administració del banc. Es va remetre a les actes.

tracking