Finances

Reducció dels terminis de devolució de l'IGI

Els tributaris que ho sol·licitin rebran el retorn en la mateixa periodicitat en què es faci la declaració

El ministre de Finances en funcions, Cesar Marquina, a la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elconsell de ministresha aprovat aquest matí una modificació del reglament d'impost general indirecte (IGI) que estableix una reducció dels terminis de devolució de l'impost. El ministre de Finances en funcions,CesarMarquina, ha explicat que els obligats tributaris que facin declaracions de l'IGIde forma mensual, trimestral, semestral o anual, podran sol·licitar que la devolució es faci amb la mateixa periodicitat en què es fa la declaració. Les devolucions relatives al comerç de productes farmacèutics i a exportadors en règim comercial es queden sense efecte. La finalitat d'aquesta modificació és reduir l'espera per validar i valorar la devolució de l'import.

El ministre en funcions ha explicat que la modificació d'aquest reglament, pertinent a la Llei 5/2023 de mesures per a la reforma de la imposició directa i modificació d'altres normes tributàries i duaneres, també estableix una exempció de les importacions de materials esportius cedit temporalment o gratuïts pels professionals de l'esport.

Ajuts a la promoció de l'economia circular

L'executiu reobre la convocatòria anual per a l'atorgament dels ajuts per a la promoció de projectes que fomentin i impulsin l'economia circular. La convocatòria d'ajuts disposa d'una quantitat econòmica total de 150.000 euros, no es competitiva i restarà oberta fins que s'exhaureixi la disponibilitat pressupostària, segons ha informat Marquina.

Tanmateix, el ministre en funcions ha informat de l'obertura de les convocatòries per rebre ajuts per cursar estudis de tercer cicle, a projectes de recerca de temàtica andorrana i per a la mobilitat dels investigadors. La convocatòria preveu atorgar dos ajuts de tercer cicle, destinats a persones que estiguin en fase inicial dels estudis de doctorat per una dotació global de 90.000 euros, i dividida per un global màxim de 45.000 euros cadascun durant tres anys. Per a projectes de recerca de temàtica andorrana, la dotació global de la convocatòria és de 30.000 euros, 10.000 per a cada una de les tres modalitats. Finalment, Govern destinarà una partida de 8.000 euros per ajuts a la mobilitat dels investigadors.

tracking