Zoppetti planteja aprofitar l'aigua termal per a la xarxa de calor

Ferré ha exposat la necessitat de modernitzar els centres escolars

Elisabet Zoppetti a les declaracions d'avuiPS SDP+

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La número dos del PSSDP+ d'Escaldes-Engordany, ElisabetZoppetti, ha manifestat que el seu partit aprofitarà l'aigua termal d'Escaldes com a font d'energia per alimentar la xarxa de calor i fred que FEDA ha construït a laparròquia. Aquesta acciócomentaZoppettique permetria ampliar la xarxa i avançar en els objectius de reducció de la dependència energètica de l'exterior i de sostenibilitat. "Aquesta sostenibilitat s'ha d'aconseguir, si no amb dos dies, sí queel més aviat possible", ha declarat la candidata.

El número quatre de la llista nacional de l'aliança socialdemòcrata, Pere Baró, ha manifestat avui la intenció del PSSDP+ de crear un Pla nacional de mobilitat segur i sostenible. Alhora volen que aquest combati la crisi climàtica i contribueixi a recuperar l'activitat econòmica i comercial. Baró ha declarat la importància que li donen dins del partit a promoure estratègies intermodals per arribar als centres urbans en transport públic i tenen la intenció de destinar terrenys de la perifèria a aparcaments.

Els socialdemòcrates, d'altra banda, volen estudiar altres transports interns i de connexió amb Espanya i Françacom el tramvia, el metro aeri i el transport per cable. Però sobretot posen èmfasi alferrocarril.

Tanmateix, el segon suplent de la llista territorial laurediana, MarcFerré, del PSSDP+ ha proposat avui la modernització dels centres escolars "hem de canviar la mentalitat i veure l'educació no com un cost sinó com una inversió", ha declaratFerré. El suplent ha manifestat que "hem d'abastir i ser facilitadors de totes les eines possibles", ja que consideren que els docents han de poder exercir la seva feina d'una millor manera i alhora els alumnes han de tenir la millor experiència educativa possible. En aquest sentit, el candidat socialdemòcrata ha posat l'exemple de l'escola andorrana de Sant Julià de Lòria com a infraestructura que necessita modernitzar-se i adaptar-se.

tracking