López proposa fer gratuïta l'educació dels 0 als 3 anys

La mesura vol incentivar la natalitat, que ha caigut al 50% en 12 anys

Pere López avui al Parc CentralV. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PS SDP proposa que l'educació dels 0 als 3 anys sigui gratuïta. L'objectiu de la mesura, segons ha explicat avui a la tarda en roda de premsa el candidat de la formació a cap de Govern, Pere López, és revertir "una dada molt preocupant": la disminució del 50% del nombre de naixements anuals en els últims 12 anys. "Aquesta tendència ens aboca a l'escenari d'un país sense fills, en què la transició entre les diferents generacions està compromesa", ha assenyalat el líder socialdemòcrata. López ha recordat que l'escola bressol té actualment un cost d'entre 350 i 500 euros mensuals, fet que pot dissuadir moltes parelles de ser pares.

El PS SDP també proposa, per incentivar la natalitat, augmentar l'import de la prestació per fill a càrrec, reduir l'IGI dels aliments al 0%, el dels productes de neteja personal a l'1% i revisar a la baixa les tarifes de l'electricitat i les telecomunicacions. "Hi ha d'haver més naixements", ha conclòs López.

D'altra banda, la candidatura de PS+Agrupament Encampadà es proposa fomentar l’esport a totes les edats, i en específic el de base i escolar. Així ho ha explicat avui la cap de llista territorial, Marta Pujol, que entén que si es comença des de petits “es mantenen els hàbits esportius i de qualitat de vida i benestar durant tota la vida, a totes les edats”. A més la candidatura aposta per augmentar els ajuts i beques per als joves esportistes que estan a nivell de competició nacional o semiprofessional.

La número 2 de la llista territorial de la capital, Marian Sanchiz, ha explicat avui a la premsa que la coalició PS SDP+ vol aixecar el Museu Nacional a Andorra la Vella. Sanchiz ha assenyalat que l’espai deixat per l’antiga plaça de Braus serà un bon emplaçament per aquest equipament.

tracking