Meteo

Fort vent i nevades a partir dels 1.500 metres a la nit

Meteo activa l'avís groc per ràfegues que poden arribar fins a 120 km/h en altitud

Avís groc per fortes ventadesMeteo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canvi de temps que ja alertava el servei Meteorològic fa uns dies arribarà amb el pas d'un front desgastat que deixarà nuvolositat i precipitacions febles al migdia. La previsió indica que de cara a la nit les temperatures baixarannotablement, el vent augmentarà, i les nevades seran presents al nord a partir dels 1.500 metres. Concretament, es preveuen gruixos de neu nova de 5 centímetres a 2.500 metres i de 2 centímetres a 2.000. En aquest sentit,Meteorecorda l'avís groc activat des d'aquesta tarda i fins demà al matí per ràfegues de vent molt fortes que poden arribar en altitud fins als 120 km/h.

Avui al matí s'han registrat temperatures lleguerament negatives a alta muntanya, tot i que segons indica el departament les temperatures mínimes del dia es registraran al vespre.

Per demà al matí la intensitat del vent baixarà, sent moderat de component nord-oest i amb ràfegues de fins a 80 km/h en altitud. A primeres hores del dia els núvols es mantindran al nord del país, on podrien caure nevades a partir dels 1.300 metres. Tot i això, el servei meteorològic informa que el sol anirà guanyant protagonisme durant la resta del dia. Les temperatures màximes seran de 15 graus a Andorra la Vella i 3 al Pas de la Casa i s'esperen gruixos de neu nova de 10 centímetres a 2.500 metres, de 5 centímetres a 2.000 metres i d'1 centímetre a 1.500 metres.

Meteoavança que l'entrada d'una nova dorsal anticiclònica tornarà a deixar dies assolellats durant la resta de setmana, amb temperatures que poden enfilar-se fins als 23 graus el dimecres. La previsió a mitjà termini indica que el cap de setmana de les eleccions podria estar marcat per precipitacions generalitzades, en forma de neu a partir dels 1.400 metres.

tracking