Espot proposa un procés participatiu per decidir els canvis del transport públic

DA defensa que mantindrà la gratuïtat dels busos durant els quatre anys de legislatura

Espot i Bonell a l'acte de DA, ahir.DA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demòcrates per Andorra va defensar ahir la posada en marxa d’un procés participatiu perquè la ciutadania pugui decidir quines han de ser les millores que s’han d’aplicar al transport públic. Així ho va explicar ahir el candidat nacional del partit, Xavier Espot, que va defensar que “volem aprofundir en aquesta reflexió [les millores a aplicar al servei], obrir un procés participatiu i sobre la base d’aquest procés decidir si cal incrementar les freqüències del transport públic”.

A més, el líder taronja va remarcar la necessitat de mantenir la gratuïtat del transport públic durant els propers quatre anys de legislatura. “És una mesura que té una triple finalitat: mediambiental, de millora de la mobilitat i social”, va asseverar Espot amb relació a la subvenció que s’està fent del preu dels busos des de l’any passat, arran de l’escalada de la inflació. En aquest sentit, el cap de Govern en funcions va posar en valor la mesura perquè “no se li escapa a ningú que les persones que fan servir més el transport públic són aquelles amb economies més modestes”.

TRANSPORT SEGREGAT

D’altra banda, el candidat demòcrata també va proposar “l’aplicació d’un mitjà de transport públic segregat”, el qual aniria des de l’entrada del país pel sud, és a dir, Sant Julià de Lòria, fins a Escaldes. Així i tot, Espot va assegurar que aquest transport segregat –que podria ser un tramvia, segons va afirmar, si bé dependria de l’orografia del recorregut– també tindria “la possibilitat que es pugui allargar fins a la Seu d’Urgell”.

DA PROMET MÉS AJUTS ALS JOVES PAGESOS PER GARANTIR UN SECTOR "QUE ENS IDENTIFICA"

La candidatura territorial de Demòcrates i UP a Encamp va defensar ahir la necessitat que el Consell General segueixi donant suport al sector de l’agricultura i la ramaderia. El número tres de la llista encampadana, Pere Marsenyach, va assegurar que “el sector de l’agricultura i la ramaderia és el que ens representa com a andorrans”, i va afegir que “si Andorra ha crescut amb el temps és gràcies a aquests sectors”. Per aquest motiu, Marsenyach va deixar clar que en el cas que DA repeteixi la victòria a la territorial d’Encamp –tal com va succeir ara fa quatre anys– “seguirem potenciant aquest sector tradicional, volem acompanyar els pagesos i ajudar a reconstruir espais als que ho necessitin”. A més, el número tres de la llista taronja va afirmar que DA aportarà més ajuts als joves ramaders per garantir la continuïtat del sector. “Els joves que s’hi vulguin engrescar els ajudarem”, va asseverar. En aquest sentit, Marsenyach va posar en valor la darrera Llei de la ramaderia, aprovada pel Consell General a les acaballes de la darrera legislatura, perquè va suposar una aposta per l’agroturisme, “que ha d’ajudar a diversificar el sector”. “Hem de recolzar a les noves generacions i també aquestes famílies perquè són les nostres arrels i tradicions”, va concloure Marsenyach.

tracking