Cabanes defensa el llegat liberal i confia a obtenir “grans resultats”

El cap de llista de Liberals treu ferro als resultats de la recent enquesta política

El cap de llista liberal amb un dels cartells electorals a la mà.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aspirant a cap de Govern per Liberals, Josep Maria Cabanes, va reivindicar en l’arrencada de la campanya electoral el llegat d’un partit que és el que acumula una història més extensa –amb transformacions, però a això no s’hi va referir– d’entre totes les formacions que concorren als comicis del proper 2 d’abril. “Som el partit liberal que ha governat molts anys i ho ha fet aquests quatre en coalició”, va recordar tot just després de la penjada de cartells a la plaça de la Rotonda a la capital, acompanyat pels membres de la llista nacional i dels candidats de la territorial que comparteixen amb Demòcrates. Aquest cop l’enquesta preelectoral no el situa en la posició més avantatjosa, però Cabanes va treure ferro als resultats que deixen la candidatura nacional fora del Consell General, recordant “el petit nombre d’estadístiques”. “El dia 2 al vespre els sabrem exactament. Crec que tindrem un gran resultat però el tinguem millor o pitjor continuarem treballant pel poble com hem fet sempre”, va assegurar el candidat.

Liberals es presenta als comicis advocant l’esglògan de campanya per Andorra, primer perquè “la nostra prioritat ha estat sempre el país, servir al país, a tots els col·lectius i que tothom tingui la felicitat que hem tingut al llarg dels 800 anys d’història d’Andorra”. Bé, el cap de llista va matissar que “sempre hi ha moments difícils” però que també n’hi ha hagut “d’eufòria total” que és el que defensa que s’ha de recuperar. “La societat des de fa uns anys té una certa tristor, primer va ser la covid, després la guerra que afecta l’economia, el que desitgem és trobar l’estabilitat que sempre hem tingut”, va asseverar.

Sobre les dificultats que poden tenir per diferenciar-se de Demòcrates després de quatre anys de legislatura compartida i amb els pactes preelectorals en tres llistes territorials, el cap de llista liberal va assenyalar que “hem fet el nostre programa i el tirarem endavant si els resultats ens acompanyen allà on estem presents”. En tot cas va recordar que “la coalició ha funcionat bé” i no va tancar la porta a reeditar-la apel·lant als consensos en genèric: “El poble vol unió, un Govern fort, un Consell fort i unes institucions fortes, i l’obligació de totes les persones que ens presentem és deixar els colors polítics fora i servir el poble, amb els resultats que hi hagi, evidentment”.

El programa liberal es podrà consultar a la pàgina web de la formació a través d’un codi QR –“no el tindrem en paper per responsabilitat mediambiental”, va especificar el candidat– i es tracta d’un “programa molt consensuat perquè hem parlat amb molta gent”. Cabanes torna a la política i ho fa amb una “il·lusió terrible per poder aportar tot el que crec que puc aportar amb la meva experiència a la millora de la qualitat de vida del ciutadà”.

OBSERVADORS A LA DISTÀNCIA

En un país-poble com Andorra, en una enganxada de cartells, o els candidats es poden acabar trobant o hi poden haver protagonistes inesperats, com el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, que es mirava l’enganxada de cartells liberal des de la distància prudencial d’un establiment comercial pròxim a la plaça de la Rotonda. El va localitzar el president de Liberals, Jordi Gallardo, que feia part de la comitiva que va participar en l’acte. Va ser una de les anècdotes d’un dels actes més tradicionals de la campanya, però si tornen al Govern segur que Gabriel Ubach deixarà de ser un observador passiu.

Cabanes i Filloy arribant a la plaça de la Rotonda.

tracking