sanitat

La CASS recorda que la cobertura dels fills s'allarga fins als 24 anys

El canvi es va incloure a la Llei del pressupost per al 2023

L'edifici administratiu de la CASS.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CASS va recordar ahir que la disposició transitòria de la Llei del pressupost per al 2023 ja fa que els joves fins a 24 anys quedin assegurats com a persona indirecta. “La condició de persona assegurada indirecta com a fill/a de la persona assegurada directa o del seu cònjuge assegurat indirecte (entre d’altres) finalitza el dia en què la persona compleix 25 anys”, va recordar ahir l’ens públic, que va apuntar que “des del 17 de febrer del 2023 ja no es requereix cursar estudis en un establiment d’ensenyança reconegut o estar inscrits al servei d’Ocupació d’Andorra”.

Així, en el cas de ser el fill o filla de l’assegurat fins als 24 anys inclosos, els requisits per ser considerada persona assegurada indirecta es redueixen a l’obligatorietat d’emplenar el formulari en qüestió de la CASS, lliurar el certificat de naixement o el llibre de família, tenir el permís d’immigració en regla, en els casos necessaris, i presentar el passaport o el document d’identitat. A més, la CASS recorda que en el cas que el fill o la filla sigui únic de la parella beneficiària, també s’haurà de presentar el certificat de matrimoni i el de convivència del comú.

Per últim, en el cas de separació, divorci o extinció de la unió estable de parella, la CASS també detalla que els fills poden ser assegurats indirectes i trobar-se a càrrec, simultàniament, d’ambdós progenitors.

tracking