rEPORTATGE

El codi de “la desprotecció”

La descoberta de la clau de la taquilla hauria permès als dos acusats d’un furt sostreure els esquís d’uns clients d'un hotel

La seu de la Justícia.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El codi 1234 “és un d’aquells que sempre recomanen evitar perquè és molt fàcil de descobrir”, va insistir ahir una de les lletrades de la defensa en el marc del judici per un delicte de furt amb força. I és que va ser precisament la descoberta d’aquest codi el que va permetre fa pràcticament cinc anys a dos nacionals espanyols que s’hostatjaven als apartaments d'un hotel sostreure els esquís d’uns altres clients sense forçar la taquilla.

Tot i que els dos acusats no van comparèixer davant del Tribunal de Corts, en les conclusions la Fiscalia va demanar 18 mesos de presó condicional per a tots dos. De fet, segons va testimoniar l’aleshores responsable de l’establiment hoteler, el moble es tancava amb un codi que elegia el mateix client i com van comprovar en aquell moment, no havia estat forçat.

Així doncs, segons va al·legar el ministeri públic, els dos presumptes autors haurien provat d’introduir diverses combinacions numèriques fins encertar el codi elegit pels clients afectats. Ara bé, els advocats de la defensa van considerar que no hi havia proves que ho demostressin i que es tractava simplement d’una hipòtesi. A això van afegir-hi, entre d’altres, que les imatges de les càmeres de seguretat de l’establiment, on van detectar-se dues persones amb els esquís sostrets, no eren prou clares per identificar els presumptes autors. A més, un dels lletrats va demanar la nul·litat d’aquesta prova perquè no és clar que les imatges s’haguessin enregistrat conforme a la Llei de protecció de dades vigent.

Per aquests motius, la defensa va sol·licitar l’absolució dels acusats i un dels advocats també va introduir un element subsidiari perquè en cas que Corts declari el seu client culpable, el delicte es reconverteixi en una contravenció penal contra el patrimoni.

Pel que fa a la responsabilitat civil, la Fiscalia va demanar únicament una indemnització per cobrir el lloguer del material per poder seguir esquiant, així com el preu d’uns esquís nous.

tracking