Protesta

Un 20% de docents del Lycée fa vaga per la reforma de la jubilació a França

Una trentena de professors de primera i segona ensenyança del sistema francès s'han concentrat aquesta tarda a la plaça The Cloud

Professors francesos concentrats aquesta tarda a la plaça The Cloud per protestar contra l'augment de l'edat de la jubilacióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga convocada a França per la reforma de la jubilació està tenint un seguiment del 20 al Lycée i del 9% a les escoles franceses, segons ha informat la delegació de l'ensenyament francès aquest matí. L'aturada de part dels docents no està afectant les classes que s'estan impartint amb normalitat a tots els centres educatius i s'ha mantingut l'activitat lectiva, han assenyalat des de la delegació gal·la.

Fins a trenta-cinc professors de primera i segona ensenyança del sistema francès s'han concentrat a les sis de la tarda a la plaça The Cloud per mostrar la seva oposició a l'augment de l'edat de jubilació a França. Els manifestants han desplegat una pancarta on qüestionaven les capacitats per seguir impartint classes encara amb 67 anys. En aquest sentit, un dels representants del col·lectiu, Christophe Noguer, ha explicat que els professors cada vegada comencen més tard a treballar i a partir d'ara hauran de cotitzar un total de 43 anys per poder cobrar la totalitat de la pensió, cosa que els portarà a jubilar-se, en la majoria de casos, als 67 anys.

Finalment, Noguer ha reivindicat la necessitat de seguir manifestant-se per poder aportar el seu granet de sorra malgrat que acabi havent-hi poca mobilització entre el professorat d'Andorra. Els docents gals ja es van manifestar pel mateix motiu el 31 de gener.

La vaga a França no ha tingut de moment afectació per als transportistes del país, segons ha indicat el col·lectiu, que no ha trobat bloqueig de carreteres que hagin impedit la mobilitat cap a Andorra. Les protestes al territori veí contra la reforma estan provocant talls de circulació per accedir les refineries, el que ha paralitzat el transport de carburants. Les comunicacions per tren i els aeroports estan registrant cancel·lacions i hi ha molt seguiment de l'aturada laboral al metre, els serveis de rodalies i de busos de transport públic.

tracking