Salut

Salut apujarà més els preus als col·lectius amb tarifes més antigues

Marquina indica que caldrà tenir "sensibilitats diferents" per cada prestació

Marquina en la roda de premsa posterior al consell de ministresSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministrePortaveuen funcions,CesarMarquina, ha afirmat que "molt probablement" caldrà tenir "sensibilitzats diferents" per cada col·lectiu sanitari a l'hora d'acordar el percentatge d'increment de les tarifes, en referència a la proposta del consell d'administració de laCASSd'augmentar de forma general un 7,1% -corresponent a l'IPC del 2022- la tarifa sanitària. En aquest sentit, el ministre en funcions ha indicat que s'haurà de valorar que pugui haver-hi "condicions diferents per cada prestació" i ha fet referència a col·lectius que "fa10anys que no se'ls toca la tarifa", o d'altres que se'ls ha incrementat en el decurs dels darrers10anys. Tanmateix,Marquinaha assegurat que "avui en diano hi ha cap topall fixat" per a l'augment de tarifes.

Nou percentatge de copagaments per ingressos de menors

Tanmateix, elconsell de ministresha aprovat establir l'homogeneïtzació de les condicions de finançament dels centres terapèutics i educatius amb ingrés per a menors d'edat obligats, amb trastorns mentals, de conducta i addicions. Així, elconsell de ministresha acordat que les famílies passaran a pagar el 10% del total de la tarifa, mentre que el 90% restant anirà a càrrec dels ministeris concernits i de laCASS. El ministrePortaveuen funcions ha indicat que s'establiran convenis específics amb cada centre en funció del tipus de procés terapèutic ofert. A més, ha indicat que per aquelles famílies que no puguin fer-se càrrec de la seva part del copagament podran optar a les prestacions del ministeri d'Afers Socials, tal com ja està establert actualment.

L'aprovació d'aquestes noves condicions de finançament donen resposta a l'encomanadel Consell General per establir un nou percentatge de copagament homogeneïtzat. El nou percentatge serà retroactiu a comptar de l'1 de gener del 2023, ja que el text recollia un termini de dos mesos per dur-ho a terme.

tracking