Afers Exteriors

Ubach recomana implicar els joves en la presa de decisions polítiques

La ministra en funcions intervé en la 52a sessió del Consell de Drets Humans de l'ONU a Ginebra

Maria Ubach durant la intervenció al Consell de Drets Humans de l'ONU a GinebraSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, ha recomanat al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides implicar els joves en la presa de decisió polítiques en la intervenció que han fet e la 52a sessió de l'organisme a Ginebra. Ubach ha remarcat que "no n'hi ha prou amb consultar-los o dissenyar polítiques adreçades als joves, cal posar en marxa processos perquè puguin participar ara en les polítiques del demà i motivar-los a implicar-se en la vida pública", segons informa Govern en un comunicat.

La titular d'Afers Exteriors en funcions ha assegurat en el discurs que "en matèria de drets humans, constatem una regressió general per una conjuntura geopolítica cada cop més complexa" i ha destacat que la pandèmia ha fet ressorgir conflictes armats i la crisi climàtica és cada cop més crítica. Una situació que ha incidit afecta especialment les regions de muntanya, més fràgils als canvis climàtics i ha recalcat que s'ha de protegir aquest entorn perquè "la muntanya és el nostre medi, la nostra essència i la nostra identitat".

Ubach ha mantingut reunions bilaterals a Ginebra amb el sotssecretari d'Estat parlamentari d'Afers Exteriors del Regne Unit, Leo Cocherty, i amb els ministres d'Exteriors de Maldives, i Paraguai, i preveu trobar-se amb el seu homòleg de Costa Rica, indica el Govern.

tracking