Seguretat

Reunió de la comissió nacional de Protecció Civil

L'òrgan haurà d'emetre informes sobre les disposicions legals i normes tècniques relacionades

1a Reunió de la Comissió Nacional de Protecció CivilSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió nacional de Protecció Civil ha realitzat avui la seva primerareunióque constitueix la Plataforma Nacional de l'Estratègia Internacional de les Nacions Unides per a la reducció de desastres. Es tracta d'un òrgan col·legiat de caràcter consultiu, deliberant, coordinador i homologant en matèria de prevenció i protecció civil.

La reunió ha estat presidida pel ministre de Justícia i Interior en funcions, Josep Maria Rossell, el ministre de Territori i Habitatge en funcions, VíctorFilloy, la secretària d'Estat de Salut en funcions, Helena Mas, així com els cònsols dels set comuns i representants de diversos departaments de Govern implicats.

El director del departament de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, Cristian Pons, ha exposat el contingut i els reptes de la nova Llei de Protecció Civil. Ha fet incís en el desplegament reglamentari que preveu, la relació que s'estableix amb els comuns en aquesta matèria. Finalment, ha introduït el paper de la Comissió Nacional de Protecció Civil i quines seran les seves competències: emetre informes sobre les disposicions legals i normes tècniques relacionades; emetre informes previs i vinculants sobre els plans previstos en la Llei; ser informada sobre el funcionament dels plans d'emergència i sobre la seva operativitat i proposar al Govern i als comunspolítiquesen matèria de protecció civil.

tracking