Seguretat

Protecció civil de Catalunya alerta d'emergències pel mòbil

Els avisos del simulacre que es fa avui poden arribar a terminals andorrans que estiguin a prop de la frontera

Cartell alerta protecció civilGovern Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els telèfons intel·ligents que es trobin a Lleida, Alt Pirineu i Aran rebran avui un missatge de prova del sistema d'alertes de protecció civil de Catalunya per avisar la població d'emergències. L'avís s'està enviant des de les 11 hores i podrà arribar amòbilsandorrans que es trobin a prop de la frontera, segons informa protecció civil de Catalunya. L'entitat catalana demana en aquests casoscol·laboració ciutadana i omplir una enquesta breu en línia per informar si s'ha rebut el missatge, en quin idioma i a través de quina operadora. La informació de l’enquesta es troba a l’enllaç: https://arcg.is/1mS58z0

El sistema d'alertes fa un simulacre avui amb missatges que en cas real s'enviarien en el curs d'una emergència greuen la qualcalgués donar instruccions concretes a la població. El tipus de comunicació que es rep és un missatge emergent de text acompanyat d'un so molt estrident que no finalitza fins que l'usuari prem una tecla. El missatge que es distribueix avui indica que és de prova per difondre aquest sistema de missatgeria. Protecció civil de Catalunya preveu fer més proves a la resta del territori durant el mes d'abril i maig.

Protecció civil d'Andorra ha informat a les xarxes del simulacre per avisar que tota la població que es trobi a l'Alt Pirineu pot rebre el missatge de prova d'una emergència.

tracking