Meteo

Dilluns podria ser el dia més fred de l'hivern

Les precipitacions d'aquesta nit han acumulat fins a 30 centímetres de neu a parròquies altes

Una màquina llevaneus treballant aquest matíCOEX

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les nevades d'aquesta nit han afectat principalment les parròquies altes, on s'han acumulat fins a 30 centímetres de neu, segons publica elCOEXa les xarxes socials. El servei meteorològic alerta de noves nevades febles al nord demà a la nit i d'una forta baixada de temperatures la setmana que ve. De fet, la previsió indica que dilluns podria ser el dia més fred de l'hivern en alguns indrets del país, amb temperatures d'entre de -8 i -1 graus a Andorra la Vella i d'entre -18 i -12 graus al Pas de la Casa.

Meteopreveu que després d'un matíassolellat, el cel tornarà avui a quedar cobert de cara a la nit i es mantindrà durant tot el dia de demà, amb alguns flocs de neu al nord. Diumenge s'espera l'entrada d'una irrupció de fred que portarà més nuvolositat, tot i això,no s'esperen noves precipitacionsfins aldimarts, quan podria tornar a caure algun floc de neu.

L'estat de la calçada després de les nevades d'aquesta nit ha anat millorant al llarg del matí i actualment no són necessaris els equipaments en cap punt del Principat ni accessos.

El servei Meteorològic informa que l'entrada d'aire fred que va acompanyar les precipitacions d'ahir a la nit va facilitar la convecció i en alguns indrets es va observar neu rodona i activitat elèctrica que sobretot es va situar al pre-Pirineu. Segons elsregistresdel departament, durant aquests dies s'han registrat en forma d'aigua 50,6 mm a la Comella, 44,1 mm al Bony de lesNeres, 44,2 mm al Roc de Sant Pere, 37,2 mm a la borda Vidal i 33,2 mm a les Salines.

Gent posant cadenes a Incles

tracking