Cultura

Noves beques d'arts visuals i escèniques per a estades a l'estranger

La residència Faber Andorra acollirà enguany sis artistes internacionals

Presentació de les noves beques per a residències a l'estrangerSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Promoció Cultural ha presentat un nou programa de beques per impulsar les carreres d'arts visuals i escèniques del país. Segons ha informat avui a la GaleriaTaranmana la directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles, es tracta de dues noves beques, una per impulsar estades a l'estranger i una segona per fer estada a la fundació Lluís Coromines.

El programa dona resposta al Pla estratègic de la cultura 2030 i les persones interessadesabeneficiar-se del suport hauran d'entrar una sol·licitud amb la proposta de residència i les despeses associades a la qual desitja fer l'estada. La convocatòria inclou estades a l'estranger presencials i no presencials i les sol·licituds seran analitzades per una comissió d'avaluació en funció delscriterisestablerts a les bases de participació, segons l'executiu. La primera convocatòria preveu una dotació total de 10.000 euros, sent l'import màxim a sol·licitar de 3.300 euros per candidatura. El plec de bases es pot consultar a la pàgina web de tràmits i termini de presentació estarà obert de l'1 de març a l'1 de setembre.

D'altra banda, Planelles ha concretat que la convocatòria per fer estada a l'Espai Lluís Vilà de la fundació s'obrirà pròximament i oferirà l'estada d'un artista del país durant un mes a triar entre l'1 de novembre del 2023 i el 25 de gener del 2024. L'estada inclou espau per viure i treballar i la participació en una exposició enfinalitzarl'estada a l'EspaiEatArt.

Sis residents a Faber Andorra

La responsable de Faber Andorra i tècnica del ministeri, Meritxell Blanco, tambéha presentat el calendari d'artistes internacionals que acollirà la residènciaFaberAndorra enguany, que ascendeixen a un total de sis. L'executiu informa que es van rebre 62 candidatures, de les quals se n'han seleccionat sis i dotze s'han reservat per al procés de selecció del 2024. Tanmateix, recorden que s'ha tornat a obrir laconvocatòriaespecial per a creadors/es iinvestigadors/esd'Andorra que vulguin fer estada a laFaberd'Olot.

tracking