Estació d'esquí

Estrena del documental 'Arinsal, als peus de la Capa'

El film repassa els 50 anys de l'estació massanenca

Estrena del documental 'Arinsal, als peus de la capa'Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cinemes Illa Carlemany han acollit aquest vespre l'estrena del documental 'Arinsal, als peus de la Capa'. El film repassa els50anys del'estaciómassanenca en un treball impulsat per Cristina Serra, productora executiva del documental i neta del fundador d'Arinsal.

Serra ha posat èmfasien la presentació d'aquest matí en el recull històric que suposa el film així com "l'orgull que és per a la família" una unió com la que ha suposat el forfet únic per garantir el futur de l'estació.

El camp de neu d'Arinsal va néixer de la iniciativa de l'empresari Josep Serra que el Nadal del 1973 posava amb el seu equip els seients del telecadira d'Arinsal, un giny que es posava en marxa dos dies després iniciant la història de l'estació. El documental s'ha elaborat amb 25 testimonis que recullen la vida de l'estació des del primer moment amb aportacions com la de l'excap de Govern Marc Forné, el ministre de Turisme en funcions, Jordi Torres, l'empresari i responsable de Pas de la Casa-Grau Roig, Joan Viladomat, o el director general de Pal-Arinsal, Josep Marticella.

La iniciativa de Cristina Serra va sorgir per posar en valor el paper dels pioners en el món de la neu i dels primers equips professionals que va tenir el país. Serra ha explicat en la presentació que "Arinsal va néixer com alguna cosa més que un negoci. Per a molts de nosaltres ha estat la nostra família, i hem volgut que aquest sentiment traspués a través de les imatges".

El documental inclou imatges inèdites de l'estació que pertanyen a l'arxiu de la família Serra, que va gestionar l'estació fins a principis dels 90, de l'Arxiu Nacional i a la televisió pública. El treball s'estrena aquesta tarda a les 20 hores als cinemes Illa Carlemany,

Restaurant al refugi

L'estació d'esquí Pal Arinsal invertirà més d'1,5 milions d'euros per rehabilitar el refugi d'Arinsal i reconvertir-lo en un restaurant, segons ha anunciat el director general de l'estació i sotsdirector de SETAP 365, JosepMarticella, en la presentació del documental aquest matíen la presentació del documental.

A més,Marticellaha destacat que la integració de l'estació dins de GrandvaliraResorts, garanteix el futur de Pal Arinsal i ha apuntat que enguany "ja s'ha superat lleugerament l'ocupació de la temporada passada". Una campanya, però que ha reconegut el director que "ha anat de menys a més".

Presentació del documental “Arinsal, als peus de la Capa”

tracking