Condemnen David Claverol a sis mesos de presó ferma

L'exresponsable de la Fundació Privada Tutelar no haurà d'entrar a presó perquè es beneficia del darrer indult dels coprínceps

Claverol s'entrega a la policia i el batlle el deixa en llibertatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts condemna David Claverol a 3 anys de presó, dels quals sis mesos ferms, pels delictes d'apropiació indeguda, estafa i administració deslleial en haver-se apropiat de més de 20.000 euros de la Fundació Privada Tutelar, entitat que presidia en el moment dels fets. Claverol, però, no haurà d'entrar a presó perquè es beneficiarà del darrer indult acordat pels coprínceps l'octubre del 2019 i amb motiu de la visita d'Emmanuel Macron al Principat. La Fundació Privada va denunciar Claverol l'agost del 2019 en adonar-se de les irregularitats.

La sentència feta pública aquest migdia també inhabilita el condemnat a exercir càrrecs d'administració d'entitats sense ànim de lucre o de patrimoni aliè durant un període de quatre anys. La resolució fixa alhora que el seu contingut s'haurà de publicar en dos mitjans de comunicació. L'expresident de la Fundació Tutelar no haurà de pagar responsabilitat civil perquè va abonar tots els diners que es va apropiar però si que haurà d'indemnitzar l'entitat amb 6.000 euros pels danys morals patits.

tracking