El cap de Govern convida a denunciar els abusos laborals

El cap de Govern afirma que s’està actuant “amb fermesa” contra possibles irregularitats

El cap de Govern, Xavier Espot en els actes de Carnaval d'ahir a Encamp.comú d'Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, va animar ahir els treballadors que considerin que estan patint irregularitats pel que fa a les condicions laborals que presentin la corresponent denúncia perquè les autoritats puguin prendre les iniciatives que estimin oportunes per acabar amb aquesta situació. I és que, segons va explicar, si l’executiu ha tingut dificultats durant bastants mesos per actuar en aquest àmbit ha estat precisament perquè no hi ha hagut una actitud proactiva per part dels treballadors a l’hora de presentar denúncia, “que és el que ens permet recollir els indicis de prova necessaris per anar fins el fons de la qüestió”.

Espot també va insistir de nou que des del Govern es farà “tot el que sigui necessari perquè no hi hagi casos d’explotació laboral, ja sigui de persones peruanes o de qualsevol altre lloc”. Tot i això, va voler “contexualitzar les coses”, afirmant que no es pot mantenir que la majoria de treballadors de la construcció no estiguin degudament tractats, com han volgut donar a entendre algunes manifestacions, sinó que en tot cas es tracta de “casos minoritaris, però no per això deixen de ser menys greus”, al temps que va defensar les mesures que s’han pres fins el moment per fer front a aquesta problemàtica. “És necessari que els poders públics actuïn amb tota la fermesa i així ho hem demostrat tant amb les inspeccions i els expedients incoats com amb modificacions de caire normatiu, i si cal en farem més, si depèn de nosaltres, quan es torni a constituir el Consel General, perquè quedi ben clar que aquestes bosses d’eventual explotació no tenen cap tipus de cabuda al nostre país”, va afegir el cap de Govern en funcions.

SÍ A L'HOSPITAL COM A CENTRE DE REFERÈNCIA PER A L'ALT URGELL

Espot considera que l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell pot ser el centre sanitari de referència per als habitants de les comarques veïnes. De fet, segons va dir ahir, aquesta és la línia en què s’ha estat treballat amb les autoritats catalanes, atenent a pacients que necessiten hemodiàlsi o amb covid. “Això ens enforteix i fins i tot econòmicament pot tenir una raó de ser interessant perquè ens permet explotar la infraestructura hospitalària en allò on la tinguem infrautilitzada”, va indicar. El cap de Govern en funcions es va mostrar, però, contrari a una unitat de radioteràpia a l’hospital, perquè es vol primar “una atencio d’excel·lència allà on calgui”.

tracking