CORRUPCIÓ

Método3 obre sucursal al Principat per investigar “l'establishment andorrà”

El director Francisco Marco descriu Andorra com un “país pobre des del punt de vista democràtic”

Francisco Marco a Col·lapse de TV3.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agència de detectius Método3, un grup empresarial dedicat a la investigació políticoempresarial i reconeguda pel‘cas La Camarga’, obre sucursal al Principat per investigar “l’establishment andorrà” i destapar la suposada corrupció que hi ha al país. Així ho va anunciar ahir el director de l’agència, Francisco Marco, durant el programa Col·lapse de TV3.

Marco va fer referència a Andorra com una “espècie de narcoestat” on el “narcotràfic està envaint totes les institucions andorranes”. El detectiu va posar en dubte que no hi hagi aparegut mai a les portades dels mitjans de comunicació cap cas de corrupció política i va afegir que el Principat és una “país pobre des del punt de vista democràtic”. Així mateix, va especificar que la sucursal que obrirà a Andorra és més aviat “una agència d’intel·ligència que no pas una agència de detectius” i que paral·lelament escriurà un llibre.

Què és el casLaCamarga?

L'escàndol deLaCamarga, el cas que vaposarl'agència de detectiusMétodo3al focus mediàtic, va començar fa10anys quan es va saber queMétodo3va gravar una conversa entre Alícia Sánchez-Camacho, aleshores líder del PP català, i l'examant de Jordi PujolFerrusola,VictoriaÁlvarez. L'enregistrament es va realitzarel juliolde 2010 en el RestaurantLaCamarga de Barcelona, on es van citar totes dues dones per a menjar. En el marc d'aquesta conversa, Álvarez va relatar a la dirigent popular aspectes de la seva relació amb el fill de Jordi Pujol, incloent-hi la possible comissió de delictes de blanqueig de diners.

La policia va detenir el director de l'agència de detectius Francisco Marco i altres tres extreballadors, que van reconèixer ser els autors de les gravacions.

tracking