seguretat

El director de la policia reivindica un augment salarial per als agents

Admet que seria desitjable comptar amb més recursos humans i materials

Agents de policia durant una intervenció.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de la policia, Jordi Moreno, reivindica un augment salarial dels efectius policials. En converses amb el Diari, va considerar que el salari dels agents del cos “s’hauria de revisar perquè és cert que un policia té molta responsabilitat”. De fet, Moreno va manifestar que es tracta d’una demanda dels treballadors, però en la qual la direcció està d’acord. En aquest sentit, va sos- tenir que cal “revisar i equilibrar el salari”.

“Crec que s’hauria de tornar a valorar la feina tan important que s’està fent per mantenir la seguretat al país i incrementar els salaris”, va esgrimir. Així, Moreno va recordar que fa dues legislatures es van revisar les condicions del salari base. Segons va declarar, “el salari base hauria de ser equitatiu” per a tots els professionals, independentment de les diferències que pugui comportar aspectes com ara l’antiguitat. “Per això, crec que s’haurien de revisar per tenir l’equilibri”.

Més recursos

Així mateix, Moreno va admetre que seria desitjable que el cos de policia pogués comptar amb més recursos, tant humans com materials. “Ens agradaria augmentar els efectius a tot arreu”, va indicar, defensant que totes les àrees i departaments agrairien més recursos. Ara bé, va admetre que les prioritats venen donades de la demanda de la ciutadania i de l’evolució de la delinqüència. Així, per exemple, va explicar que tot i que actualment hi ha sis professionals en el grup de delictes tecnològics, és molt possible que en el futur sigui necessari ampliar l’equip. Tot i això, el director de la policia va mostrar-se conscient de quina és “la situació econòmica a nivell global i ens hi hem d’adaptar i utilitzar tot el que tenim”.

Disputes internes

Pel que fa a la imatge de la policia i les eventuals disputes que hi pugui haver en el si del cos, Moreno va observar que es tracta d’una “institució molt gran, on treballen més de 300 persones”. Així, va admetre que hi ha problemes interns, “però com a totes les empreses”. Ara bé, va matisar que “la policia és un lloc on hi ha molta tensió, perquè s’hi fa un treball molt important”. Tanmateix, va defensar que “sempre es mira d’arreglar els problemes interns tan bé com sigui possible i el més important és que la població se senti protegida i segura”.

tracking