Policia

La guàrdia civil continuarà formant policia andorrana

La directora del cos espanyol ha fet una visita oficial al Principat

El ministre en funcions Josep Maria Rossell s'ha reunit amb la directora de la guàrdia civil, María GámezFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

María Gámez, directora general de la guàrdia civil, es troba avui de visita oficial al Principat, després que l'última trobada es fes fa 22 anys. La directiva s'ha desplaçat acompanyada del director adjunt operatiu de la guàrdia civil, Pablo Salas. La primera reunió del dia ha estat amb el director de la policia, Jordi Moreno, i ha comptat també amb la presència de l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros. Els temes a tractar a la trobada són els convenis en matèria de cooperació internacional, la col·laboració en l'àmbit formatiu i la incorporació de la dona als cossos de seguretat. En aquest sentit, tan Gámez com Moreno han destacat la col·laboració dels cossos en matèria de formació.

El director de la policia d'Andorra ha admès que la guàrdia civil "és un dels operatius que més ajuda en tots els tipus", destacant que "a nivell formatiu fa mols anys que es col·labora, ens formen i crec que és importantíssim perquè tenen una professionalitat que ens ajuda". Per la seva banda, la directora general de la guàrdia civil ha indicat que durant l'any 2022, "la guàrdia civil ha tingut més de 24 accions formatives on han participat components de la policia andorrana en diverses matèries". Gámez ha destacat la importància de la col·laboració entre els cossos, ja que "la seguretat que es doni en aquest país reverteix en la seguretat espanyola", sostenint que "la seguretat no es pot entendre que té unes fronteres determinades".

Preocupació pels foragitaments

Moreno ha admès que "preocupa" al cos que les negociacions per l'acord amb la UE pugui dificultar els foragitaments. En cas d'assolir l'acord, Moreno ha apuntat que "s'haurà de revisar i actualitzar els protocols actuals i crec que s'haurà de millorar". Tanmateix, ha apuntat que "crec que no hi haurà problemes perquè amb la col·laboració i la bona entesa arribarem segur a un bon nivell".

Reunió entre la directora de la guàrdia civil, María Gámez, i el director de la policia, Jordi Moreno

tracking