Andorra participa en un estudi sobre el tren a l'Alta Arieja

El Govern aporta 3.500 euros del total de 70.000 que costa el treball

Via ferroviària a l'Ospitalet.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir participar en la realització d’un informe de viabilitat i millora de la connexió ferroviària de mercaderies a la zona de l’Alta Arieja. El ministre de Finances i portaveu en funcions, Cesar Marquina, va explicar que l’aportació d’Andorra serà de 3.500 euros del total de 70.000 que costarà.

El comitè de pilotatge de les 52 comunes que conformen la Comunitat de l’Alta Arieja (CCHA) va acordar portar a terme un estudi de viabilitat que determina la possibilitat de crear una plataforma intermodal a la zona de Merens i la càrrega de mercaderies que podria suportar la infraestructura ferroviària.

La millora dels accessos a Andorra ha estat una de les prioritats del Govern al llarg d’aquesta legislatura, així com la potenciació de les mesures de transició i el desenvolupament sostenible. Per aquesta raó es considera que l’acció en estudi podria ser beneficiosa per al Principat. En aquest sentit, es considera que, per una banda, podria reforçar els intercanvis comercials entre els dos països augmentant el volum de les importacions i exportacions provinents del costat francès –i de la Unió Europea, si s’aprova l’acord d’associació– i, de l’altra, trauria trànsit de carreretes com l’RN-116.

L’estudi té com a objectiu identificar l’inventari precís de les necessitats, el potencial de trànsit de la línia, la disponibilitat de vies a la línia Tolosa-la Tor de Querol, els guanys en termes de reducció d’emissions de diòxid de carboni i l’estimació econò­mica.

ALTRES ACORDS

-Promoció a la presó

El Govern ha “consensuat” amb els sindicats el reglament d’accés i promoció al cos penitenciari, una vella reivindicació del col·lectiu de treballadors de la presó.

-13 casos actius de covid

Els casos actius de covid es mantenen per sota de la quinzena i són actualment 13, sense que cap dels infectats necessiti d’ingrés hospitalari.

-Ajuts pel terratrèmol

L’executiu va aprovar ahir una contribució de 7.500 euros per a Creu Roja Andorrana per finançar accions d’ajuda als afectats del terratrèmol de Síria i Turquia.

-Visita de Liechtenstein

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, rep avui el primer ministre de Liechtenstein, Daniel Risch, en una trobada per refermar la cooperació.

tracking