Educació

L'ensenyament obligatori fins als 18 anys desagrada al sindicat

El sindicat de mestres posa en relleu la dificultat que tenen molts joves per seguir la formació acadèmica a partir dels 14 anys

Alumnes de segona ensenyança.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proposta de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior en funcions, Ester Vilarrubla, d’allargar l’ensenyament obligatori dels 3 als 18 anys no convenç el Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP). “La visió general és que la gent que treballa a segona ense­nyança no està d’acord que s’allargui l’ensenyament obligatori fins als 18 anys”, va dir al Diari la secretària d’organització del SEP, Carla Guinot. El motiu, va argumentar, és que “tenim nens d’entre 14 i 15 anys que no tenen objectiu acadèmic i allargar-ho fins als 18 és allargar el patiment”.

El sindicat va realitzar una enquesta als afiliats per valorar la proposta. Segons va indicar Guinot, el 15% va respondre el qüestionari i la majoria, el 85%, va indicar que està en contra d’allargar l’ensenyament obligatori fins als 18 anys. En canvi, el 12% va contestar que aprova la mesura, mentre que el 13% restant va admetre que necessita més informació per poder-se pronunciar.

Ara bé, Guinot va explicar que, més tard, la junta del SEP va mantenir una reunió amb Vilarrubla en què la ministra va dir que fins que no hi hagi una diversificació de la formació professional no s’estendrà l’obligatorietat fins a la majoria d’edat. “Seria una via més professional que acadèmica”, va sostenir Guinot, afegint que “si va acompa­nyat d’una oferta de formació professional s’entén una mica més”.

Pel que fa a instaurar l’obligatorietat als tres anys, prop del 25% va respondre que sí, mentre que més del 53% va dir que no. EL 23% restant considera que necessita més informació. Tanmateix, en aquest cas, Guinot va apuntar que la majoria de respostes no eren de mestres de maternal i, per tant, “no en tenim una visió gaire àmplia”.

En l’enquesta també es va demanar per l’expulsió com a mesura correctiva. El 52% d’afiliats opinen que s’ha de mantenir, mentre que prop del 10% va considerar que hauria de desaparèixer. El 38% afirma que es podria millorar.

tracking