Encamp

L'únic cara a cara directe entre Demòcrates i PS

Després que el 2019 hi hagués quatre candidatures, enguany només socialdemòcrates i ‘taronges’ lluitaran pels dos consellers

UP + Demòcrates

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si l’eix esquerra-dreta es podrà dibuixar de forma clara en alguna parròquia serà la d’Encamp. Només Demòcrates –en coalició amb UP– i la coalició PS-Agrupament Encampadà es presentaran en aquesta territorial. Una parròquia que ara fa quatre anys va caure del cantó taronja per només 51 vots de diferència i que va permetre a Jordi Torres i Maria Martisella sumar dos consellers per a DA. Una dupla que es repeteix quatre anys més tard –en el cas de Martisella serà la tercera ocasió consecutiva en la qual defensarà els colors taronja en aquesta parròquia– i que vol posar en relleu “que el Govern no ha deixat de banda Encamp durant els darrers quatre anys”, va asseverar l’actual ministre en funcions i número 1 de la llista Demòcrata a Encamp, Jordi Torres. En aquest sentit, el demòcrata va posar en valor els trasllats del ministeri de Turisme i el de Cultura i Esports al territori encampadà com una mostra que el Govern ha tingut present aquest territori. “Volem arribar al màxim nombre d’electors per poder indicar que som els únics que poden governar amb garanties; amb la Maria fem una candidatura equilibrada i ens complementem molt bé”, va defensar Torres, que va apuntar que “crec que el primer eix de la campanya serà l’esquerra-dreta, però nosaltres estem en la centralitat, hem sabut fer polítiques d’esquerres quan ha estat necessari”.

Al davant hi haurà la llista d’esquerres, on no es replicarà l’acord del PS amb SDP, sinó que en aquest cas els socialdemòcrates aniran amb Agrupament Encampadà. Un acord que va generar tensions entre els de Pere López i els de Jaume Bartumeu, i que va acabar amb Aaron Comella (el candidat encampadà de SDP) al número 7 de la nacional. La llista la conformen la socialdemòcrata Marta Pujol (PS) i Susagna Venable (Agrupament). En aquest sentit, Pujol va defensar ahir que “el pacte amb SDP no es trenca a Encamp, sinó que es va valorar l’opció que Aroon Comelles anés a la nacional i com que el pacte amb Agrupament era una feina anterior a l’anunci del pacte amb SDP ja havia quedat clar que el primer lloc d’Encamp seria per al PS i el segon per a Agrupament”. A més, la candidata del PS va apuntar que “tenim l’avantatge de representar un equilibri entre les nostres posicions més d’esquerres i la voluntat de treballar per Encamp”. A més, Pujol va apuntar que el fet que a la territorial hi hagi un duel directe entre DA i el PS “donarà claredat perquè una candidatura serà clarament la continuista i l’altra la del canvi”.

Per la seva banda, la representant d’Agrupament Encampadà, Susagna Venable, va apuntar que “nosaltres el que apostem és per un canvi real, aquesta aliança és el que ens permet; dins del nostre partit hi ha diferents sensibilitats i sempre ho hem dit, però el que volem és sumar”.

PS + Agrupament encampadà

Fa 4 anys

tracking