Treball

Els bombers amenacen amb fer vaga per les hores de guàrdia

Els sindicats del cos acusen de "males praxis" a la direcció

Bombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants del Sindicat Bombers d'Andorra (S.I.B.A), de l'Associació 118 (A-118) i de l'Associació de Bombers d'Andorra (ABA) han fet públic mitjançant un comunicat l'ambient de "crispació i malestar" que es viu dins del cos de prevenció i extinció d'incendis i salvaments. Els sindicats amenacen que si no cessen el que qualifiquen com "males praxis per part de la direcció, es veuran obligats a protestar i acollir-se al dret de fer vaga".

Els col·lectius sindicals asseguren que el motiu d'insatisfacció ve provocat per un clima laboral negatiu que procedeix de la direcció. Els sindicats afirmen que els responsables del cos de bombers pretenen modificar de forma "discrecional i arbitrària" el nombre d'hores de les guàrdies, que en l'actualitat són de 24 hores i argumenten que en la reforma de la Llei de funció pública, del 21 de juliol del 2022, fixa un màxim de 1.800 hores anuals de treball efectiu pels funcionaris.

Els sindicats denuncien que la direcció pretén modificar de forma improvisada i unilateral les condicions pactades, com són la jornada laboral, els torns de treballs i lesguàrdiesoperatives. I en el comunicat declaren que la conciliació laboral i familiar del cos de bombers "queda a mercè de la voluntat de la direcció".

Els sindicats expressen que es troben en "total indefensió i inseguretat jurídica". I que el seu disgust ve provocat per la manca de transparència per part de la direcció, que no ha mostrat comunicació oficial escrita, sense causa justificada i sense que els representants dels treballadors fossin informats.

tracking