Ordino

Dues llistes anti Grifols contra Demòcrates

El laboratori de recerca immunològica protagonitzarà la campanya a la parròquia

Acció comunal d'Ordino + democrates

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte estrella de diversificació econòmica del Govern de coalició, el laboratori de recerca impulsat per la multinacional Grifols, ha estat determinant en els pactes preelectorals a la parròquia i tindrà un paper clau en la campanya a Ordino. Demòcrates i la formació parroquial ACO aspiren a reeditar les victòries que venen sumant des del 2011 –aquest cop amb Liberals– i per fer-ho hauran de batre l’oposició al projecte i esvair els dubtes que pugui generar en una altra part de l’electorat, un col·lectiu que es disputaran amb els rivals: la coalició del Partit Socialdemòcrata (PS) i X’Ordino –el partit d’Enric Dolsa– i Andorra Endavant. El que pot beneficiar els demòcrates és una possible divisió del vot opositor al laboratori de recerca.

“Estem molt preparats per rebatre totes les crítiques, és valor afegit per al país i per a Ordino”, va defensar Berna Coma, la número 1 de DA i que lidera una llista “continuista” amb Sandra Codina de número 2, totes dues conselleres generals per la parròquia la darrera legislatura. “Apostem per la recerca, per la investigació de malalties com el càncer o l’Alzheimer, no podem estar en contra d’això”, va reblar Coma. Les llistes rivals apel·len des dels dubtes sobre la relació Govern-Grifols a una eventual perillositat del centre. La del PS i X’Ordino la lidera Jean-Michel Armengol, l’arribada del qual al comú en substitució de Sandra Tudó ha estat determinant en l’aliança anti Grifols amb Dolsa. “La via del comú d’Ordino per aconseguir una consulta popular no ha estat possible”, va recordar Armengol, així que l’acord busca ara “arribar al Consell General per parar el projecte”. Armengol, que té Pere Mas de número 2, va admetre que la unió amb una formació d’un espectre ideològic oposat “pot sorprendre”, però va defensar-la com l’alternativa per guanyar força davant les limitacions del sistema electoral i aturar un laboratori que genera dubtes “per la manera com s’ha fet, les presses i que tampoc apareixia al programa de Demòcrates”.

Carine Montaner també ha protagonitzat una forta oposició a Grifols. Jordina Bringué i Eva Font són les candidates de la formació que lidera a la parròquia. El Diari no va poder contactar amb Bringué ahir.

PS + Ordino

Andorra Endavant

Fa 4 anys

tracking