Escaldes-Engordany

DA vol recuperar una parròquia en què ha estat hegemònic molts anys

PS+SDP constata que “hi ha ganes de canvi” i Concòrdia afirma que “hi ha partit”

Demòcrates + Acció

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres candidatures concorreran a les eleccions generals del 2 d’abril a Escaldes-Engordany, una menys que ara fa quatre anys, després que terceravia no presenti cap llista en aquesta ocasió. Els demòcrates ho fan amb un pes pesant a la parròquia com és l’excònsol major i ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, que estarà acompanyada del representant d’Acció, Marc Magallón, que ja va ser guanyador en els anteriors comicis formant tàndem a d’Acord amb Rosa Gili, aleshores al PS.

L’objectiu dels taronges és recuperar una parròquia en què han estat hegemònics des del 2011, amb l’excepció dels comicis del 2019, quan PS+Liberals es va imposar per només 41 vots. Marín, que reconeix que li ha costat acceptar ser la cap de llista de la territorial, és conscient, però, que no ho tindrà gens fàcil i des la humilitat que ella mateixa recalca que la caracteritza afirma que “no em veig ni com a guanyadora ni com a perdedora”. Tot i això, es mostra disposada “a picar pedra i a treballar” des del primer dia “per recuperar Escaldes-Engordany” per al seu partit, en una campanya que vol i espera que sigui “molt constructiva”. “Tinc les mateixes ganes de sempre de treballar per la ciutadania en temes com habitatge i medi ambient i jo crec molt en el projecte taronja”, va ressaltar Marín, que recorda que “sempre he tingut vocació de servei pel país i la ciutadania”. L’encara ministra en funcions considera que l’habitatge és un dels problemes “en què hi ha dificultat”, i en el qual caldrà “continuar treballant” en la propera legislatura.

L’aliança del Partit Socialdemòcrata i Progressistes-SDP considera que també té opcions de guanyar en aquestes eleccions. I és que, segons David Pérez, que forma dupla amb Elisabet Zoppetti, veu que “hi ha una possibilitat real de canvi”, com segons manifesta ha pogut constatar al carrer, gràcies a l’impuls que suposa que finalment aquestes dues formacions hagin aconseguit pactar. Pérez troba que “els demòcrates tenen un desgast molt important” per les polítiques que han impulsat durant els últims anys, motiu pel qual afirma que li ha sorprès que hagin elegit Marín per encapçalar la llista parroquial, quan pot suposar un “llast”, ja “que representa el projecte faraònic de les tres torres” que s’han construït al Clot d’Emprivat, el “màxim exponent” de la política aquests últims quatre anys en matèria d’habitatge.

Per la seva banda, la candidatura de Concòrdia, formada per Ramon Tena i Lara de Miguel, afronta la campanya amb “optimisme” i afirma que “hi ha partit”, tot i que també reconeix les dificultats d’enfrontar-se a una persona que ha estat cònsol durant molts anys i darrerament ministra, i en una parròquia “que és la del cap de Govern”. “S’haurà de treballar molt”, va opinar Tena. Concòrdia, que es presenta per primera vegada a unes eleccions, creu que la campanya girarà molt al voltant del problema de l’habitatge, i en aquest sentit aprofitarà per posar de manifest que Escaldes-Engordany és “la parròquia de les torres”, que veuen com” el símptoma d’un problema que té tot el país”. “Ens sorprèn que Trini Marín sigui la candidata, sent la que va impulsar les torres”, va afegir Tena.

PS + SdP

Concòrdia

Fa 4 anys

tracking