Els pilots d'Air Nostrum mediaran amb la companyia

La vaga es planteja a totes les bases i podria afectar els vols d’Andorra-la Seu d’Urgell

L'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els pilots d’Air Nostrum cridats a fer vaga es reuniran amb l’aerolínia entre avui i dilluns per fer una sessió de mediació amb el servei de mediació i arbitratge i intentar arribar a un acord, segons van informar al Diari fonts oficials del Sindicat de Pilots d’Espanya (Sepla). Ara bé, “si no s’atenen les reivindicacions legítimes dels pilots, es continuarà amb els següents passos”.

La mediació és el pas previ a la vaga indefinida que el 92,37% dels pilots van decidir per aturar l’activitat i contrarestar “l’actitud immobilista i les coaccions de l’empresa”. Si la sessió de mediació acaba sense acord la vaga s’estendrà “a totes les bases i centres d’Air Nostrum”. I tot i que caldrà veure els serveis mínims, podria afectar els vols entre la capital espanyola i l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell.

Els pilots d’Air Nostrum estan cridats a fer vaga indefinida contra el “bloqueig” del conveni i en favor d’una revisió salarial per compensar la inflació. Els treballadors de la companyia aèria ja van anar a la vaga durant nou dies, coincidint amb les vacances de Nadal. A final de novembre, la companyia va proposar mantenir en el 3% l’augment de sou entre el 2023 i el 2025, tot i la inflació, i va proposar que els allotjaments i les dietes es compensessin amb aquest increment. El Sepla va acusar l’empresa “d’ignorar qualsevol entesa i rebutjar sistemàticament les propostes” que, des de fa més de set mesos, ha presentat. Consideren que no pot “seguir funcionant a costa dels pilots”.

tracking