electricitat

El consum elèctric puja un 0,6% al gener

La primera meitat del mes l'ús va baixar un 7%, però es va revertir la segona meitat, quan han estat més fredes les temperatures

Central de FEDAFEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consum elèctric acumulat del gener del 2023 ha estat un 0,6% superior al del mateix mes del 2022, segons informa FEDA en un comunicat. Després d’una reducció del consum d’un 8,1% al novembre i un 3,3% al desembre, arran de l’esforç de l’estalvi impulsat des de finals d’estiu, el gener del 2023 la demanda d’electricitat s’ha equiparat amb el mateix període de l’any passat. No obstant, la companyia indica que s’han de tenir en compte, els factors que condicionen aquesta dada i que poden tenir un impacte important i directe, com la temperatura registrada i els indicadors d’activitat econòmica.

Així, el gener del 2023 s’han consumit 66.070 MWh a tot el país, pels 65.661 MWh consumits al gener del 2022, però la temperatura mitjana ha estat d’1,8ºC (1,4 graus més baixa que el gener del 2022). La parapública assenyala que aquesta temperatura ha estat especialment baixa la part final del mes, fent que els increments siguin més importants en aquest període. De fet, la primera meitat del mes es va assolir una reducció del consum del 7%, que s’ha revertit la segona meitat, quan han estat més fredes les temperatures.

D’altra banda, els indicadors macroeconòmics mostren un important creixement de l’activitat, amb un PIB previst per al 2022 molt superior al del 2019, quan el consum elèctric del gener no obstant va situar-se per sobre del de gener d’aquest any (66.809 MWh, el gener del 2019).

tracking