Govern ha destinat 2 milions a la defensa del cas BPA

El ministre Marquina indica que els pagaments s'han continuat efectuant tot i les aturades en el judici

Les grues despenjant els cartells de les antigues oficines de BPA.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'executiu ha pagat un total de 2.012.012,50 euros al bufet Pujadas Advocats en conceptes d'honoraris professionals per la seva defensa davant del cas BPA, segons especifica el ministre Cesar Marquina en un butlletí del Consell General en resposta a una pregunta feta per Carine Montaner.

En aquest sentit,Marquinaespecifica que el bufetPujadasha participat en disset causes judicials associades amb l'aferBPAdes del 2013. Així, manifesta que les causes "ja acumulen més de 280.000 folis de documentació", dels quals s'extreu que des de la data d'inici de la seva contractació fins ara, l'import ascendeix als més de 2 milions d'euros, tot i que finsavui diase n'han pagat 1.991.112,50, ja que la factura del desembre de l'any passat es trobaria en tramitació, segons el ministre. A més, posa de rellevància que durant la pandèmia el bufetPujadasAdvocats va retornar 25.000 euros en concepte de donacions al Govern.

En referència a la pregunta de la consellera no adscrita en referència en si aquests pagaments s'hancontinuatefectuant durant el període d'aturada del casBPA,Marquinaindica que el bufet assumeix la representació de l'executiu "en moltes altres causes relacionades" i "tot i que és cert que la causa esmentada ha patit nombroses dilacions en el desenvolupament del seu judici, aquestes mateixes dilacions han derivat en incidències que han necessitat la corresponent anàlisi i resposta dels lletrats representants del Govern", relata. Així mateix, manifesta que els contractes amb el bufet Pujades preveuen imports mensuals.

tracking