Govern afirma que no s'ha volgut amagar res de l'heliport nacional

Marquina afirma que no s’ha volgut amagar “absolutament res” pel que fa al projecte

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Cesar Marquina.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“No hi ha hagut cap voluntat d’amagar absolutament res.” Així es va pronunciar ahir el ministre de Finances i portaveu del Govern, Cesar Marquina, amb relació a la polèmica política sorgida pel fet que no s’ha conegut fins ara que l’executiu va aprovar el 16 de novembre passat l’adjudicació de l’heliport nacional. En espera de les explicacions que doni aquesta tarda el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, després de la firma del contracte, Marquina va manifestar que si no s’havia publicat fins dilluns passat l’adjudicació al BOPA havia estat perquè encara faltaven alguns passos a seguir, en concret la constitució de la unió temporal d’empreses (UTE) guanyadora del concurs convocat i la negociació del contracte. D’aquesta manera, l’aprovació inicial del Govern no implicava, segons va explicar Marquina, que el projecte s’acabés executant, sinó que es podia haver alentit o paralitzat a falta d’aquests últims tràmits que mancaven. “No era necessari dir que estava adjudicat quan encara hi havia aspectes no tancats que no eren senzills i portaven el seu temps”, va recalcar.

El cert, però, és que feia temps que aquesta infraestructura havia estat objecte de debat entre les forces polítiques, sense que en cap moment es digués, des de l’executiu, que havia tingut lloc l’aprovació de l’adjudicació en consell de ministres. A més, des del grup parlamentari socialdemòcrata es va presentar fins i tot una moció al Consell General en què es demanava aturar totes les actuacions que havien tingut lloc fins a la data amb relació a aquest equipament, una iniciativa que va ser tombada per la majoria governamental. Segons va explicar ahir Marquina, però, les preguntes i demandes d’informació sobre l’heliport nacional s’han contestat “amb tots els detalls pertinents”, i si no s’havia dit res en concret sobre l’estat del projecte és perquè “no s’ha demanat i si s’hagués fet s’hauria contestat” sobre aquest punt en concret. “No s’ha amagat res per raons estranyes o subterfugis, com han dit alguns, sinó que tot s’ha fet de la forma més diligent possible”, va emfasitzar el ministre portaveu davant les preguntes dels mitjans de comunicació.

ALTRES ACORDS

-Institut de les dones

El Reglament de l’Institut de les Dones va ser aprovat ahir i es va nomenar Maïtena Manciet com a membre de la comissió executiva.

-Competències digitals

Un decret d’Educació crea i regula els diplomes de competència digital ciutadana, estructurats en tres nivells, segons la regulació europea.

-Agent immobiliari

El nou reglament de la Llei dels gestors immobiliaris fixa que serà a partir d’ara la Universitat d’Andorra la que farà les proves d’accés a la professió.

-Testament digital

L’executiu ha aprovat la modificació del reglament de la Llei de protecció de dades personals, que modifica l’articulat relatiu al testament digital.

INTERIOR AMPLIA LES QUOTES TEMPORALS PER A L'HIVERN

El Govern va aprovar ahir l’ampliació de les quotes d’immigració temporals de la temporada d’hivern, després que pràcticament s’hagi exhaurit fins i tot el trenta per cent extra de les anteriors. Així, es fixen 500 autoritzacions més per al sector hoteler; 100 per al comerç en general, inclòs el de lloguer de material esportiu, i activitats immobiliàries; 15 per a les agències de viatges, i 30 per a empreses de neteja i bugaderia. Fins ara, s’han lliurat 2.923 autoritzacions: 4.455 al sector hoteler i 468 al sector del comerç en general, segons va donar a conèixer ahir l’executiu. L’ampliació de les quotes respon a l’objectiu de no perjudicar el correcte funcionament de les empreses durant la temporada de major activitat econòmica. Amb aquesta finalitat s’han hagut de modificar quatre reglaments en aquesta matèria, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.

tracking