connexió aèria amb madrid

Els empresaris demanen comprar bitllets de vol a la plataforma d'agències de viatges

El sector privat demana comprar els bitllets a la plataforma de les agències de viatges

Dos viatgers a l'aeroport d'Andorra-la Seu.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector privat veu amb bons ulls la proposta de Govern per tirar endavant la tercera freqüència a Madrid. Ara bé, la qüestió que inquieta el teixit empresarial és la manera com es faria la reserva dels bitllets que s’ha de comprometre a comprar. Així ho van platejar els empresaris en la reunió que van mantenir amb el Govern dilluns passat, en què es va acordar que s’estudiarà la possibilitat que la compra dels bitllets es pugui fer a través de la plataforma Amadeus que les agències de viatges utilitzen per comercialitzar els vols.

“És l’opció que la companyia aèria veu més viable”, va manifestar al Diari la vicepresidenta de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra (AAVA), Maica Terrones, que va afirmar que “pertanyem a la IATA i treballem amb el sistema de reserves Amadeus, tenim totes les eines per vendre’ls”. Ara bé, queda explorar com es faria. “El procediment no s’ha decidit. Hem de parlar amb un informàtic i veure si, per exemple, es fa a través d’un codi que s’assignarà a cada empresa”.

Per la seva banda, Joan Tomàs, secretari tècnic de l’EFA, va detallar que les agències de viatges i Ski Andorra serien els actors més interessats perquè podrien vendre paquets, mentre la resta d’empresaris també se’n podrien beneficiar.

El ministre d’Economia, Jordi Gallardo, ja va avançar que la tercera freqüència només serà possible si el sector privat es compromet a comprar vols per un valor de 200.000 euros.

OCUPACIÓ HOTELERA DEL 85% DURANT EL CAP DE SETMANA

L’ocupació hotelera s’ha mantingut a nivells alts durant l’última setmana, del 16 al 22 de gener. En concret, els hotels han registrat una ocupació del 85,35% durant el darrer cap de setmana, amb les xifres més destacades al Pas de la Casa, Andorra la Vella i Escaldes, segons va informar ahir la Unió Hotelera. L’entitat va destacar que les xifres d’estades de visitants als establiments han estat “bones”, tant de divendres a diumenge com al llarg de la setmana, quan es va assolir una mitjana del 73,28%. L’ocupació de la setmana passada és la més alta del gener després de la setmana de la festivitat de Reis, que va fregar el 80%.

tracking