clima

Tancat l'accés al port d'Envalira, Arcalís i França per fort vent

Els equipaments obligatoris es requereixen a partir d'Escaldes-Engordany

Port d'Envalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'afectació de les nevades a la xarxa viària i el fort vent ja està afectant a tot el país. Aquesta tarda els equipaments eren obligatoris a partir d'Escaldes-Engordany a la General 2 i 3, segons ha informat Mobilitat.

A més, la complicada situació meteorològica ha fet decidir al departament tancar el port d'Envalira i per tant, l'accés al túnel d’Envalira serà gratuït mentre es prohibeixi la circulació pel port, segons ha notificat el departament. També està tancat l'accés a França per la RN22 i a Arcalís. L'accés a Sorteny ha estat tallat fins les 13.30 hores. L'impossibilitat d'accedir a l'estació i la situació meteorològica han portat al domini ha tancar durant la jornada d'avui l'estació d'Ordino Arcalís.

Météo Pyrénées informa que a Envalira es troben a -15 graus, tot i que la sensació tèrmica és de -30 amb ràfegues de vent que han arribat a 124 quilòmetres per hora.

A més, també es feia obligatori dur equipaments ha diferents punts de la xarxa viària andorrana que han anat canviant al llarg de la jornada. A les quatre de la tarda, l'obligatorietat s'aplicava a la General 2 a partir d'Encamp, a la General 3 a partir de la Massana, a la General 4/5 a partir d'Erts i a la RN22 d'accés a França. Al matí s'havien de dur equipaments a laGeneral 2 a partir de Canillo, a la General 3 a partir d'Ordino, a la General 4 a partir de Pal i a la RN22 d'accés a França. Alhora continua l'accés restringit a la RN22 d'accés a França pels vehicles de més de 19 tones.En aquest sentit, la predicció meteorològica obliga a extremar les precaucions a aquesta zona de la xarxa viària, per tant, és obligatori l'ús de pneumàtics especials o equipaments; no circular a més de 60 quilòmetres; disminuir la velocitat, especialment en revolts i trams inclinats i evitar qualsevol maniobra brusca, a més d'augmentar la distància de seguretat.

tracking