reportatge

Un sicari “mindundi”

Un empresari del món de la construcció va ser agredit, possiblement per encàrrec, per dos homes el juny de 2018. Segons un testimoni, haurien cobrat 12.000 euros a repartir.

Una sala de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estava tot planejat. L’objectiu? Un resident portuguès, aleshores accionista d’una empresa del món de la construcció. Eren quarts d’onze de la nit del 8 de juliol del 2018 quan l’home –que era encarregat de l’obra a l’avinguda Meritxell– arribava a casa després d’una jornada intensa de treball. Tot just baixava del cotxe quan un individu encaputxat que duia un abric en ple estiu el va atacar amb un esprai de pebre. La víctima va intentar escapar, però més endavant l’esperava un altre agressor amb la mateixa indumentària. Aquest, però, era de complexió més forta i anava equipat amb un pal de fusta. Estava acorralat. En un intent per defensar-se, es va abalançar sobre els encaputxats i tots tres van caure al terra. La víctima no va poder escapar de les puntades ni els cops de bastó, però va aconseguir arreplegar de terra el mòbil que li havia caigut a un dels atacants. Els crits de la víctima van arribar als menjadors dels veïns de la zona, que immediatament van alertar la policia. Els encaputxats van aconseguir fugir, però el telèfon va delatar un dels agressors, que va resultar ser un operari de l’empresa constructora de la víctima amb qui, segons va assegurar, mai havia tingut cap conflicte.

La intuïció de l’home diu que va ser una agressió per encàrrec i, de fet, malpensa d’un soci de l’empresa, on “van passar algunes coses. Potser algú va buscar un matón per fer mal a algú”, va sostenir davant el Tribunal de Corts, que ahir va jutjar en rebel·lia el presumpte agressor. Una hipòtesi que va cobrar força amb la declaració de la dona amb qui l’acusat mantenia una relació esporàdica en aquell moment i que, casualment, vivia al carrer del Cedre, a Santa Coloma, on van passar els fets.

Aquella nit, l’acusat es va presentar a casa de la dona de sorpresa. Estava molt “nerviós” i li va insistir perquè l’acompanyés a fora, perquè volia anar a buscar el mòbil. “El que volia aquest era recuperar el mòbil com si fóssim una parella”, va esgrimir ella. De fet, segons va explicar, li va confessar que havia agredit la víctima i que “l’havia cagat” perquè havia perdut el telèfon. També li va confirmar que havia estat un encàrrec i que pel treball cobrarien 12.000 euros a repartir. “És un sicari mindundi”, va al·legar.

El Ministeri Fiscal acusa l’agressor d’un delicte major de lesions doloses agreujat, per haver emprat un bastó i per la participació de més d’una persona. Per això, va demanar que se’l condemni a un any de presó ferma i al pagament de la responsabilitat civil acreditada. A tot això, la lletrada de la víctima va afegir que cal considerar l’agreujant de cometre la infracció mitjançant preu, promesa o recompensa, pel que va demanar una pena més elevada, de dos anys i mig de presó, dels quals un i mig ferms i la resta condicional qualificada al pagament de 4.000 euros a la víctima en concepte de responsabilitat civil. A més, durant el judici, el tribunal es va interessar per la possibilitat que hi hagués més implicats darrere l’agressió. Per això, la lletrada de la víctima, que durant la instrucció havia demanat la pràctica de proves que es van denegar, va reclamar una deducció de testimoni, per poder continuar investigant qui hi hauria darrere de l’encàrrec. En canvi, la defensa va demanar l’absolució, tot al·legant que l’acusat sempre ha negat a la policia la seva implicació en els fets.

FETS

1 Agressió amb esprai i un bastó de fusta

Dos homes encaputxats van agredir un empresari del món de la construcció. Un l’hauria ruixat amb un esprai de pebre, mentre que l’altre l’hauria agredit amb un bastó.

2 La víctima agafa el mòbil de l’agressor

La víctima hauria aconseguit agafar del terra el mòbil d’un dels agressors, que va resultar ser d’un operari de l’empresa.

3 Sospiten que es tracta d’un encàrrec

La víctima intueix que es tracta d’un encàrrec i sospita d’un antic soci. La parella de l’acusat afirma que li va dir que cobrarien 12.000 euros.

tracking