COSTUMS

La Seu i Els Borges alien les fires del formatge i de l'oli

Els territoris van segellar ahir un acord de promoció conjunta de les seves fires

L'acte de promoció el van presentar a l'Espai Ermengol.Cynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de l'Alt Urgell i les Borges Blanques van segellar ahir un acord de promoció conjunta de les fires deSantErmengoli de laFirade l’OliQualitatVergeExtra i Els Garrigues per a promocionar els seus productes estrella, el formatge artesà delPirineui l'oli. Ho van fer en un acte en elEspaiErmengolde LaSeuamb una degustació amb maridatge entre els formatgesUrgèl.lia(DOPAlt Urgell-Cerdanya), iNeudel Cadi, amb un pa de laIGPPaCatalà, i oli dels Garrigues.

Unaseixantena de veïns dels Garrigues van participar en l'acte al costat de l'alcaldessa delsBorgues, Núria Palau, el president delconsellcomarcal dels Garrigues, JosepSetó, la tinenta d'alcalde de desenvolupament local de LaSeu, Mireia Font, i regidors i tècnics dels dos territoris. Font va apostar per “crear sinergies entre certàmens importants a nivell de productesagroalimenticisdel territori per a potenciar-los”. Així, la fira delsBorgestindrà un estand dedicat a la promoció del seu oli, i la fira mil·lenària de LaSeuvisitarà el pròxim cap de setmana la capital dels Garrigues per a “fer un intercanvi dels seus productes estrella”, va afegir Font.

Palau, pel seu costat, va destacar la “qualitat extra dels productes dekm0”i va confiar que la promoció conjunta “aportació major difusió del nostre oli i ajudi a fer créixer la nostra fira”. “En definitiva, és una aposta per a arrelar a la gent a la terra”, va afegir. Les Borges Blanques compta actualment amb sis envasadors d'oli. Una xifra que Palau espera creixi. “Si es coneix el nostre oli, això comporta més producció i plantar mésoliveres”, va concloure. LaFirade l’OlidelsBorgesarriba el pròxim cap de setmana a la seva 60a edició.

Prèvia a la degustació, els assistents van participar en una visitaguiada de la ruta del formatge de l'EspaiErmengol, a càrrec de la guia local, PilarAláez. A acabar van passejar per laSeuMedieval i el Parc Olímpic del Segre.

tracking