EDUCACIÓ

Andorra i Espanya tracten l'homologació dels estudis de FP i ensenyament superior

Un moment de la reunió celebrada ahir.sfg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió mixta hispanoandorrana d’Educació entre Andorra i Espanya es va reunir ahir a la seu del ministeri, a Sant Julià. La trobada va estar presidida per la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros.

Un dels temes tractats a la trobada va ser el de l’homologació d’estudis andorrans per part espanyola. Segons el comunicat de premsa difós pel Govern, les dues parts van revisar la feina feta per tal de poder signar properament convenis de reconeixement d’estudis de formació professional (FP) i d’ensenyament superior. El comunicat afegeix que també s’havien tractat altres aspectes, com ara les infraestructures escolars del sistema educatiu espanyol al Principat i projectes pedagògics comuns com la prevenció de l’assetjament escolar o el pla d’igualtat. D’altra banda, es va parlar de les proves DELE (diplomes d’espanyol com a llengua estrangera) de l’Institut Cervantes i es va destacar que des de la signatura el mes de juny del conveni per promoure-les entre tots els sistemes educatius del país el nombre d’inscripcions per a la propera convocatòria s’ha incrementat considerablement.

La comissió bilateral en matèria educativa es reuneix una vegada l’any i ho fa de manera alterna a Espanya o a Andorra. Enguany la trobada s’ha realitzat al Principat.

tracking