EL SINISTRE VA TENIR LLOC POC ABANS DE LES NOU DEL MATÍ

Un punt negre es cobra el primer mort en patinet

La víctima, un home de 40 anys, va xocar amb un camió després de perdre el control a l’avinguda Salou

Efectius dels bombers traslladant el cos sense vida de la víctima en el lloc de l'accident.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conductor d’un patinet elèctric va morir ahir després d’impactar contra un camió a l’avinguda Salou, a Andorra la Vella. La policia encara està investigant les causes de l’accident, tot i que els primers indicis apunten que la víctima circulava pel carril bici habilitat en aquella zona, va perdre l’estabilitat del patinet elèctric i va caure a la carretera, ensopegant contra un camió de gran tonatge. Es tracta del primer accident de trànsit que acaba amb la mort d’un conductor de patinet.

La víctima, resident, tenia 40 anys.

El sinistre va tenir lloc poc abans de les nou del matí, entre la zona industrial de les naus Cervós i una estació de servei de carburants que hi ha a la recta de l’avinguda Salou. Es tracta d’un punt negre de la xarxa viària, on constantment es produeixen accidents de trànsit, alguns dels quals mortals. Per la seva banda, alguns treballadors de la zona van ser testimoni dels fets i cor­roboraven al Diari la versió que, per motius que encara es desconeixen, el conductor del patinet elèctric va perdre el control del vehicle i va envair accidentalment el carril de baixada de l’avinguda, que en aquell moment estava en ple trànsit.

La defunció del conductor, de 40 anys, es va produir a l’acte i els serveis d’emergència no van poder fer res per salvar-li la vida. Diverses patrulles de la policia es van desplaçar al lloc dels fets per investigar les circumstàncies, i una ambulància dels bombers va traslladar el cos del difunt a l’hospital, on se li va practicar l’autòpsia. Així, l’accident va provocar greus afectacions a la car­retera durant bona part del matí, ja que el trànsit es va tallar en els dos sentits de la marxa i no es va restablir fins una hora i mitja després.

CODI DE CIRCULACIÓ

El sinistre d’ahir constitueix el primer accident de trànsit mortal de l’any i, a més, la primera defunció en carretera d’un conductor de patinet elèctric, un vehicle cada cop més utilitzat per la ciutadania. En efecte, a causa de la recent popularitat dels anomenats vehicles de mobilitat personal de motor, la regulació del Codi de Circulació del setembre del 2021 estableix algunes noves regulacions. Entre elles, es determina que els conductors d’aquests vehicles estan sotmesos a les normes de circulació, senyalització i seguretat, i s’estableixen limitacions d’edat per a la seva conducció; com a norma general, doncs, els menors de 16 anys no els poden conduir.

De la mateixa manera, la normativa prohibeix la circulació per voreres, places, jardins i altres espais reservats amb caràcter exclusiu per al trànsit, l’estada i la recreació dels vianants. La circulació, per tant, s’ha d’efectuar per vies ciclistes, carrils bici o per la dreta de la calçada, norma que complia la víctima de l’accident d’ahir. L’home circulava correctament pel carril bici habilitat a la vorera, però una pèrdua de control va ser la causa de l’impacte mortal amb el camió que circulava per la carretera del costat.

Una altra de les principals novetats de la regulació del 2021 és l’ús del casc i de roba o accessoris de visibilitat. En el cas dels desplaçaments per vies urbanes, s’estableix que no és necessari l’ús del casc, però sí que cal dur elements reflectors si les condicions meteorològiques o de llum ho requereixen. De moment, es desconeix si la víctima portava casc o no en el moment de l’incident, una investigació que s’està duent a terme per via policial.

2010 I 2018: DOS ACCIDENTS MORTALS MÉS A L'AVINGUDA SALOU

L’accident d’ahir no és el primer incident mortal que succeeix a l’avinguda Salou. El febrer del 2018, un pare i un fill van morir en un accident de moto a la mateixa zona. El sinistre es va produir quan, per causes que encara avui es desconeixen, el vehicle va topar contra el lateral dret de la via. El noi, de 16 anys i que viatjava de copilot, va perdre la vida a l’acte, mentre que el pare, de 45 anys, va patir ferides molt greus de les quals no es va poder recuperar. El desembre de 2010 un altre sinistre mortal va encongir el país. Un vehicle que circulava per l’avinguda Salou va perdre el control i va envair el carril contrari, xocant amb un altre vehicle que venia de cara. Fruit de l’impacte, el cotxe que havia envaït l’altre carril va quedar partit en dos i el conductor, de 27 anys, va morir. L’altre implicat només va experimentar ferides lleus. Després de tants accidents, veïns i treballadors de la zona lamenten que, tot i la recent incorporació d’un radar a la carretera, aquesta continua sent “bastant perillosa”. “Els cotxes van molt ràpid i molta gent creua a peu per la carretera”, afirma un treballador.

Els agents de policia es van desplaçar immediatament al lloc dels fets.

tracking