per un delicte de tràfic d'influències

Querella contra les empreses de Costa per les adjudicacions

Tres acadèmies d’idiomes demanen a la justícia que analitzi els acords del Govern

El conseller del grup independent Ferran Costa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres acadèmies d’idiomes van presentar ahir una querella criminal a la Batllia per un delicte de tràfic d’influències perquè s’investiguin les adjudicacions per part del Govern a les empreses de Ferran Costa, Inlingua i Esport Organització Advent.

Fonts dels querellants van explicar ahir que “totes les escoles intentem guanyar-nos la vida i estem molt cansades de veure com sempre és la mateixa persona la que es queda la feina”, en al·lusió al conseller general del grup parlamentari independent i membre destacat d’Acció.

Les escoles de llengua que han presentat la querella defensen que els concursos públics “han de ser molt transparents, especialment quan hi ha pel mig un càr­rec públic”. En la querella es demana que s’investiguin les adjudicacions i es fa èmfasi que les altres acadèmies no han rebut la mateixa feina per part de l’executiu de coalició. Les fonts van remarcar que “més enllà del tema professional, que ens ha fet molt de mal, la societat civil s’ha de posar les piles per reclamar que el poder, central o comunal, faci les coses de manera transparent i sense generar el mínim dubte”.

Costa es va mostrar ahir molt tranquil davant aquesta acció judicial contra les seves empreses i va declarar que “qualsevol persona que consideri que se li vulnerin els drets ha de saber que té a la seva disposició la palanca de l’estat de dret”. El conseller va afegir que no hi veu “cap problema i tinc una tranquil·litat total i absoluta perquè la justícia faci la seva feina”.

Va ser el març de l’any passat quan un grup d’acadèmies d’idiomes van decidir emprendre accions legals contra el llavors president del grup liberal, alguns ministres del Govern de coalició i també contra membres dels comú d’Andorra la Vella, per les adjudicacions que han rebut des del 2015 les empreses de Costa. A la querella es descriuen cadascuna de les adjudicacions. Desitgen que la judicialització permeti analitzar cadascuna de les contractacions públiques.

tracking