El temps

Meteorologia alerta de nevades a partir del dilluns

La previsió és que siguin generalitzades i afectin a totes les cotes

Previsió meteorològica per avuiMeteo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canvi de temps que el servei de Meteorologia va anunciar a principis de setmana arribarà el diumenge al vespre, amb les primeres fiables precipitacions en forma de neu a partir de 1.200 metres. La previsió és que aquestes es generalitzin el dilluns i guanyin protagonisme a totes les cotes. Les temperatures baixaran a mínimes de -2 graus a Andorra la Vella i el vent de component de nord-oest arribarà a ràfegues de 30 km/h al matí als fons de vall i de 50 km/h en altitud. Protecció Civil demana previsió i antelació en els desplaçaments a causa de la possible nevada generalitzada. La policia recorda que és obligatori portar equipaments especials per circular durant tot l'hivern i alerta de la previsió de nevades generalitzades en missatges a les xarxes socials que també arriben des del cos de bombers i des de Mobilitat per avisar la ciutadania del canvi de temps que s'anuncia.

Entre dimarts i dimecres, les mínimes tornaran a baixar amb valors de fins a -6 graus a la capital. Les nevades continuaran de forma intermitent a tot el país. Tanmateix, el vent portarà una velocitat de fins a 100 km/h en altura. El servei de Meteorologia informa que el flux de nord-oest de la part posterior de la pertorbació continuarà deixant nevades a finals de setmana que poden ser generals però més importants al nord. El vent continuarà sent moderat a fons de vall però amb velocitats de fins a 100 km/h en altura. Les temperatures es mantindran amb mínimes de -6 graus a la capital i màximes de 4 graus.

L'estabilitat podria tornar al cap de setmana, amb una pertorbació que acabarà aïllant-se de la circulació general atmosfèrica i se situarà al sud d'Europa aportant un flux de nord-est sec.

tracking