immigració

Invitació a denunciar possibles abusos

L’associació Argentinos en Andorra estreny la col·laboració amb la policia i Immigració

Marcelo Ponce, al mig, amb Jordi Moreno i Jesús Guardiet.M. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de l’associació Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce, es va reunir ahir amb el director de la policia, Jordi Moreno, i el del servei d’Immigració, Jesús Guardiet. Durant la trobada, que va ser qualificada per Ponce com a “molt positiva”, tant Moreno com Guardiet van incidir en la necessitat de denunciar els possibles casos d’irregularitats que es puguin constatar en la contractació de temporers. De fet, l’associació va entregar ara fa un parell de setmanes a la secretaria d’Estat de Justícia i Interior una dotzena de casos de presumptes abusos laborals, que encara s’estan investigant per part de Treball, Immigració i la policia. Tot i això, Ponce va insistir ahir que “als temporers els fa molta por denunciar i, a més, no s’ha d’oblidar que tenen la necessitat de treballar”.

Els participants a la reunió van coincidir, d’altra banda, que totes dues parts han de continuar col·laborant perquè els tràmits que realitzen els temporers quan arriben al país siguin el més àgil possibles. La important arribada de treballadors sud-americans que han vingut a treballar aquest any durant l’hivern va originar que molts dies hi hagués cues importants al servei d’Immigració, però la situació s’ha anat normalitzant amb l’inici de la temporada. “Ens han donat suport i ens han dit que podem comptar amb ells”, va subratllar Ponce després de la trobada.

El portaveu d’Argentinos en Andorra va explicar que actualment hi ha prop de 5.000 argentins al país, uns 2.000 dels quals són temporers. Ponce, que va animar de nou el col·lectiu a actuar “amb tolerància i respecte”, va indicar que tots aquells no han trobat feina s’han dirigit ja a altres destinacions. L’associació està treballant en l’organització del Dia del treballador de temporada, que tindrà lloc a començament de març.

tracking