Demòcrates es presentarà a la territorial d'Encamp en solitari

La decisió al comitè parroquial “va ser unànime” i es va traslladar a l’executiva

Un acte d'Units pel Progrés.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Demòcrates repetirà la fórmula de les darreres eleccions generals a la llista territorial d’Encamp. La formació concorrerà en solitari sense arribar a acords amb d’altres formacions nacionals. Així es va desprendre de la darrera executiva de la formació taronja, en la qual la representant d’Units pel Progrés (UP), Esther París, va defensar mantenir la fórmula del 2019 després de la decisió unànime de tot el comitè parroquial, segons les fonts consultades.

De fet, la intenció dels demòcrates és que, així com va succeir en la darrera ocasió, la llista territorial també sigui encapçalada per Jordi Torres, actualment ministre de Turisme i Telecomunicacions –càrrec que mantindria en el cas que DA s’imposi al les urnes–, i per la consellera general Maria Martisella. Cal recordar que en les darreres eleccions generals del 2019, els dos consellers territorials d’Encamp es van acabar decidint per 51 vots de diferència en favor dels demòcrates, després d’obtenir 1.066 vots. Per la seva banda la coalició entre el Partit Socialdemòcrata i Liberals va sumar 1.005 vots. Molt lluny ja van quedar Progressistes-SDP, amb 202 vots, i terceravia, amb 116 paperetes.

D’altra banda, a més de la decisió de la formació taronja –que descarta un pacte amb els Liberals de Cabanes–, també s’estan produint moviments en d’altres partits. Així, des d’Agrupament Encampadà, la formació propera a terceravia, estarien buscant fórmules de pacte amb els socialdemòcrates per intentar lluitar els dos consellers de la llista terri­torial.

tracking