Quarta dosi per als majors de divuit anys

El Govern obre el segon reforç del vaccí contra la covid als majors d’edat a partir d’avui

Un padrí vacunant-se contra la covid.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir l’obertura de la quarta dosi de la vacuna contra la covid als majors de 18 anys. Un segon reforç que serà voluntari però que fins ara estava disponible només per a les persones majors de 60 anys o aquelles que tinguessin alguna patologia que els provoqués una situació de risc davant una possible infecció. Així, aquells que estiguin interessats a posar-se aquesta nova vacuna han de demanar cita trucant al 821 955. Des de l’inici de la pandèmia s’han injectat a Andorra un total de 160.919 dosis. D’aquestes només 2.096 corresponen a aquesta quarta dosi, xifra que representa un 11,7% de la població, segons les dades que va oferir ahir el portaveu de l’executiu, César Marquina.

La nova fase d’immunització arriba en un moment de baixada important de la incidència de la pandèmia. Marquina va informar que només s’havien notificat 26 casos en els darrers set dies. Uns nous positius que van deixar en 47.807 les infeccions detectades des del març del 2020. La xifra de casos actius queda en 40 afectats, que representen 19 menys dels que es van informar la setmana anterior. A més, Govern ahir també va notificar 45 noves altes.

Un altre dels canvis substancials respecte a la darrera notificació per part de Salut va ser amb relació a la pressió hospitalària. Així, segons les dades del portaveu es redueix notablement, ja que no queda cap pacient amb la infecció a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, mentre que fa una setmana hi havia tres ingressats. Marquina sí que va informar d’un afectat per coronavirus internat a l’àrea d’hospitalització de la residència El Cedre.

A més, Govern va aprovar ahir una pròrroga durant de les restriccions vigents per evitar la propagació de la pandèmia i protegir les persones més vulnerables.

ALTRES DECRETS

-IPC del 7,1%

El Govern va aprovar ahir incrementar el salari mínim interprofessional un 7,1%, la dada definitiva d’inflació per al 2022. Un increment que, sumat als dos que ja hi va haver l’any passat, ha permès augmentar el salari mínim el 14%.

-Ajuts a la carn

Medi Ambient va aprovar ahir el pagament dels ajuts del tercer i quart trimestre al foment de productes agraris de qualitat que es comercialitzen sota el segell de carn de qualitat controlada d’Andorra. En total s’hi destinaran 154.630 euros.

-Cinc sotsoficials

L’executiu va validar ahir el nomenament de cins nous sotsoficials del cos de bombers en període de proves. Els cinc nomenaments són de nivell B-4.

-Plans d’estudi

Ahir es van aprovar els plans d’estudi dels bàtxelors en musicologia i composició musical de la Humanim International University.

tracking