Salut obre la quarta dosi de vacunació a tota la població

Els casos actius baixen a 40 amb només 26 positius en una setmana

Xeringues per inocular les vacunes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Salut ofereix la quarta dosi de la vacuna contra la covid a tota la població major de 18 anys, segons ha aprovat avui el consell de ministres. El nou titular de Finances i Portaveu, César Marquina, ha anunciat en la primera compareixença aquesta tarda després de la reunió del gabinet que el ministeri ha decidit estendre aquesta segona vacinacció de record a tots els ciutadans que voluntàriament vulguin que se'ls administri i eliminar la restricció que existia fins ara només per a majors de 60 anys i persones vulnerables. La cita s'ha de demanar trucant al 821 955 a partir de demà i fins ara s'han administrat 160.919 injeccions, de les quals 2.096 corresponen a segones dosis de record.

La nova fase d'immunització arriba en un moment de baixada important de la incidència de la pandèmia. Marquina ha informat que només s'han notificat 26 contagis de covid des de dimecres passat, el que deixa 47.807 infeccions detectades des del març del 2020. La xifra de casos actius queda avui en 40 afectats, 19 menys dels que hi havia fa una setmana. I el nombre d'altes ha estat de 45 recuperats.

La pressió hospitalària es redueix també notablement ja que no queda cap pacient amb la infecció a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, i fa una setmana hi havia un ingressat. El que sí hi ha és un afectat per coronavirus internat a l'àrea d'hospitalització de la residència El Cedre, segons ha detallat el ministre Marquina.

El Govern ha aprovat a més prorrogar durant una setmana les restriccions vigents per evitar la propagació de la covid i protegir a les persones més vulnerables.

tracking