Treball

El salari mínim puja un 7,1% fins als 1.286 euros

La inflació definitiva acumulada al 2022 està una dècima per sobre del 7% avançat la setmana passada

Cistell de la compra en un supermercat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El salari mínim interprofessional queda fixat en 1.286,13 euros mensuals amb efectes a partir de l'1 de gener, un 7,1% de pujada corresponent a la xifra definitiva de l'increment de l'Índex de Preus al Consum (IPC) acumulat el 2022, que ha donat a conèixer avui el ministre Portaveu, i que inicialment s'havia avançat que era del 7%. César Marquina ha explicat que el decret aprovat avui pel consell de ministres deroga el que es va aprovar el novembre passat que establia un augment del 7%.

La remuneració per hora serà aquest any de 7,42 euros i el ministre ha remarcat que des del desembre del 2021 i amb la pujada aplicada al maig passat "el Govern ha incrementat el salari mínim un 14%". L'executiu atribueix l'augment definitiu del 7,1% de l'IPC a l'encariment d'un 7,5% de l'electricitat, el gas i altres combustibles. La llet, formatge i ous, pa i cereals i sucre, confitures, mel, xocolata i confiteria eren un 13,5% més cars a final de l'any passat i els viatges organitzats han pujat un 9,1%.

La revisió del salari mínim comporta la pujada també del LECS, el Llindar Econòmic de Cohesió Social, que implica un augment de les prestacions no contributives que Govern fixa amb aquest índex, com ara les de desocupació involuntària, pensions de solidaritat per a persones amb discapacitat i per a gent gran o prestacions familiars per fill a càrrec.

tracking