Educació estudia les absències escolars per anar al logopeda

El col·legi de logopedes ha iniciat una recollida de signatures per eliminar les faltes parcials en alumnes que van a teràpia en hores lectives

Escola andorrana d'Escaldes-Engordany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d'Educació està estudiant la gestió de les absències parcials que actualment s'estan comptabilitzant als alumnes que han de faltar a escola per anar al logopeda. El ministre Portaveu, César Marquina, ha explicat que la ministra Ester Vilarrubla va reunir-se amb el col·legi de logopedes a principis de desembre per tractar la queixa. Durant la trobada, la titular de la cartera d'Educació hauria demanat que "es donés temps" al ministeri per avaluar la situació per "veure si s'havia de fer canvis i quina era la millor manera de fer-ho". Amb tot, el col·legi ha iniciat una recollida de signatures per accelerar el procés, que afecta aquest any per primer cop només als alumnes de l'escola andorrana, segons ha declarat la presidenta del col·legi, Sara Fité.

Marquina ha recordat que "tots els temes relacionats amb Educació tenen una petita parada a finals de desembre i principis de gener per les festes de Nadal", i ha assegurat que "no hi ha hagut temps d'avançar en l'avaluació". "S'ha de veure els criteris de priorització, depenent dels tipus de teràpia tindria més sentit que anar al logopeda passés per sobre del fet d'assistir a l'escola, són criteris a estudiar perquè no serà vàlid en tots els casos segurament", ha afirmat.

tracking